02 Ekim 2016 03:59

Hayatın Sesi bizim yanımızdaydı şimdi de biz onun yanındayız

Çok sayıda televizyon kanalı ve radyonun kapatılmasına Vanlı işçi ve emekçiler tepki gösterdi.

Paylaş

Umut YEĞİN
Van

Aralarında Hayatın Sesi TV, Zarok TV, Van TV, imc TV ve TV 10’un da olduğu çok sayıda televizyon kanalı ve radyonun kapatılmasına Vanlı işçi ve emekçiler tepki gösterdi. Hayatın Sesi televizyonu ve diğer kanalların kapatılması üzerine görüştüğümüz Van’da işten atıldıkları için direnişe geçen İŞKUR işçileri, “Dün Hayatın Sesi televizyonu bizim yanımızdaydı. Bugün de bizler yanındayız Sesimizi kısmak istiyorlar” dedi. 
Vanlı depremzede İŞKUR İşçileri Temsilcisi Ethem Altın, Hayatın Sesi televizyonuna kendisinin de çıktığını belirterek, “Biz özellikle Hayatın Sesi televizyonunu işçinin, garibanın sesini duyurmasından tanıyoruz. Sürekli de izliyorduk. Bizim iki, üç yıl süren mücadelemizde sürekli bizim görüşümüzü alan, ızdırabımızı görüntülü olarak yayımlayan bir televizyon olarak tanıyoruz. Ayrıca benim için en önemlisi emekçilerin, ekmeğinin peşinde koşanların sesini duyuran herhangi bir televizyonun kapatılmasını kınıyorum” dedi. 

‘PATRONLARIN İŞİNE YARAR’

İŞKUR İşçisi Revşan Akti, Hayatın Sesi televizyonunun sürekli seslerini duyurduğunu belirterek, “İşçi olarak Hayatın Sesi televizyonunu sürekli bizim yanımızda, ezilenin yanında olarak tanıyorum, biliyorum. Özellikle emekçilerin sesi kısılmaya çalışılıyor. Bu tamamen yandaşların, patronların işine yarar” dedi. 

Hayatın Sesi televizyonunun İŞKUR işçilerinin eylemleri sırasında her zaman yanında olduğunu söyleyen İŞKUR işçilerinden Selim Cengiz de, “Bizler gerek Van’da gerek Ankara’da sürdürdüğümüz ekmek ve emek mücadelemizde Hayatın Sesi televizyonu din, dil, ırk ayrımı yapmadan hep biz işçilerin yanında oldu. Aslında susturulmak istenen işçinin sesidir. Dün Hayatın Sesi yanımızdaydı. Bugün de bizler yanındayız” dedi. 

‘ÖZGÜR BASIN SUSTURULMAK İSTENİYOR’

Vanlı İnşaat İşçisi Seyfi Pulat da “Bu zaten özgür basının susturulması için yapılan girişimdir. Her zaman Hayatın Sesi Televizyonu’ndan haber edindik. Kapatılmasını kınıyorum” şeklinde konuştu.

‘SESİMİZE MÜDAHALE' 

Halkın haber alma hakkına bir darbenin yapıldığını belirten Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, “Onlar gibi düşünmeyen, onlara biat etmeyen herkesi hedef almış durumdalar. Türkiye’de olup biteni tarafsız bir şekilde veren basın hedef alındı. Bu bizim sesimize de yapılan bir müdahaledir. Neredeyse sesimizi duyurabileceğimiz her basın organı kapatıldı. Hükümeti en kısa sürede bu hukuksuzluktan vazgeçmeye ve halkın haber alma özgürlüğüne saygılı olmaya davet ediyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Macaristan’da mülteci kotası referandumu

SONRAKİ HABER

Hayatın Sesi TV'ye destek ziyaretleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...