01 Ekim 2016 11:03

Meclis sıkı güvenlik önlemleri ile açıldı

Yeni yasama yılı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması ile başlarken, alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Paylaş

Sultan ÖZER 
Ankara 

TBMM Genel Kurulu yeni yasama yılı için saat 15.00’de açıldı. 15 Temmuz’da bombalanan Mecliste, yıkıntılar hâlâ gözlenirken, Meclis Cumhurbaşkanı’nın gelişi için önlemlerini aldı. Erdoğan’ın gelmesinden önce Mecliste köpeklerle bomba araması yapılırken, Meclisin dışında da adeta kuş uçurtulmadı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası lağvedilen Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı yerine Cumhurbaşkanı’nı Genelkurmay tarafından belirlenen ve 160 kişilik asker törenle karşılarken, onları denetlemek üzere ikinci bir ekibin Meclis bahçesinde güvenlik önlemi alması gözlerken kaçmadı. 
Meclis polislerinin genel kurula silahlarını bırakarak girmelerinin istenmesi de alınan önlemlerin yoğunluğunu gösterdi. 

Jandarma Genel Komutanı kuvvet komutanlarının olduğu şeref locasında değil içişleri bakanlığına bağlandığı için  Emniyet Genel Müdürü ile  basın locasının hemen arkasındaki koltuklarda açılışı izledi.
Meclis’in açılış törenine, Anayasa, Yargıtay ve Danıştay, YSK Başkanları, kuvvet komutanları ve yabancı ülke elçilik ve misyon şeflerinin yoğun katılımı da dikkat çekti. 

Vekillerin masalarına üç gülden oluşan buket ile meclis faaliyet raporu kitapları bırakıldı. Açılışa HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ katılmazken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hazır bulundu. Açılışa AKP Hükümeti kabinesi de tam kadro katıldı.

Açılış Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın “15 Temmuz gecesi bir ihanet çetesinin milli varlığa ihanet ettiğine” dair ifadelerin yer aldığı konuşmasla başladı. Kahraman Meclis’in gündeminde içtüzük değişikliği, Anayasa, Siyasi Partiler seçim ve milletvekili yasalarının olduğunu söyledi. 
Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geldiği anonsu yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan salona, AKP’li Meclis Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı eşliğinde gelirken, AKP ve MHP grubunun ayakta alkışları ile karşılandı. Kılıçdaroğlu ve CHP’lilerden bir grup da ayakta karşılarken, HDP grubu ile CHP’li bazı milletvekilleri ayağa kalkmadı.

{{291796}} 

Cumhurbaşkanı konuşmasını yine prompter'dan okuyarak yaptı. Erdoğan'ın 31 sayfalık konuşması boyunca Ayşenur Bahçekapılı ayakta durdu. Cumhurbaşkanı konuşmasının ardından salondan, AKP ve MHP’lilerin ayakta alkışları ile ayrıldı. Kılıçdaroğlu ve CHP’liler bu kez ayağa kalkmadı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK üyeleri dayanışma kahvaltısında buluştu

SONRAKİ HABER

Kimse Cumartesi Anneleri’nin sesini kısamaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa