23 Eylül 2016 14:29

Yrd. Doç. Senem Doyduk gözaltına alındı

Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Hatice Senem Doyduk bir gerekçe gösterilmeden  gözaltına alındı.

Paylaş

Sakarya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Hatice Senem Doyduk, öğle saatlerinde polis tarafından gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı. Doyduk, Dumlupınar polis merkezinde tutuluyor. Mimar Meclisi üyesi olan Yrd. Doç. Hatice Senem Doyduk için açıklama yayınlayan Mimar Meclisi, üyelerinin serbest bırakılmasını talep etti.

Mimar Meclisi tarafından yayınlanan açıklamada, Gözaltı gerekçesininin bilinmediği, öğlen saatlerinde kaldığı evden gözaltına alındığı bildirildi. 

Mimar Meclisi tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde: 

"Bugün aldığımız bilgilere göre Sakarya Üniversitesi’nde görev yapan öğretim üyesi dostumuz ve aynı zamanda mimar meclisi üyemiz Senem Doyduk öğlen saatlerinde kaldığı evden gözaltına alınmıştır. Gözaltı gerekçesini henüz bilmiyoruz. Fakat şunu biliyoruz ki Senem Doyduk, bilgisini ve birikimini yoksul gecekondu mahallelerindeki insanların yaşamlarını daha iyiye götürmek için çalışmaktadır. Yani mimarlığı halk için yapmaktadır. Halk için mimarlık yapmak suç değildir. Senem Doyduk üzerinde yaratılan adaletsizlik son bulmalı ve derhal serbest bırakılmalıdır.

Bugün ülkemizde demokrasiden, adaletten bahsedebileceğimiz bir gerçeklik kalmamıştır. OHAL adı altında bu halkın en onurlu insanları gözaltına alınmakta, onlar nezdinde de halkın tüm kesimlerine gözdağı verilmektedir. Bu uygulamayı kabul etmiyoruz ve korkmuyoruz. Mimar meclisi olarak dostumuz Senem Doyduk’un yanındayız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Faiz kararı enflasyonu körükleyebilir’

SONRAKİ HABER

Bakan Müezzinoğlu'dan emekliye promosyon açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...