16 Mayıs 2012 10:19

Senin güvenmediğin yargıya biz niye güvenelim?

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TBMM’de, Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.AKP MYK’da tutuklu vekiller konusunda alınan kararın kendisine sorulması üzerine Önder, “Sayın Başbakan senin güvenmediğin yargıya biz niye güvenelim? Bu soruya da ce

Senin güvenmediğin yargıya biz niye güvenelim?
Paylaş

AKP MYK’da tutuklu vekiller konusunda alınan kararın kendisine sorulması üzerine Önder, “Sayın Başbakan senin güvenmediğin yargıya biz niye güvenelim? Bu soruya da cevap versinler, biz de o yargıya en az onlar kadar güvenelim ve bu süreci onlara bırakalım” dedi.

‘ÇİÇEK’İ BOŞA ÇIKARDILAR’

Önder şunları söyledi: “Bu Sayın Meclis Başkanını ikinci defa boşa çıkarmadır. Kimse kimsenin zekasını aşağılamasın. Buradaki bütün hesaplar BDP’nin anayasa değişikliğinde ısrar edeceği, MHP’nin de buna itiraz edeceği üzerine kuruluydu. Biz bu oyunu bozduk.”

‘SEN NİYE GÜVENMİYORSUN?​’

“Oyunu bozdukları” için bu sefer de önlerine “yargı”nın çıkarıldığını söyleyen Önder, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siz yargıya güvenin, bu süreci yargı halleder. O iddianın bir soruluk canı vardır. O soru da şudur, Sayın Başbakan senin güvenmediğin yargıya biz niye güvenelim. Sen kendi personelin söz konusu olduğunda bu yargının güvenilmez olduğu teziyle tuttun bir gecede yasa çıkarttın. Niye, bu yargıya sen güvenmiyorsun.

Bu ülkenin Başbakanın güvenmediği yargıya biz vekillerimizi ve burada yargılanan bütün yurttaşlarımızın güvenliğini nasıl emanet edersin. Bu soruya da cevap versinler, biz de o yargıya en az onlar kadar güvenelim ve bu süreci onlara bırakalım.”
(ANKARA)


62 BİN İMZA KOMİSYONDA

Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği'nin ''Kıdem Tazminatını Gasp ettirmeyeceğiz'' kampanyasıyla ülke genelinde düzenlediği kampanyada 62 bin imza topladığını belirten Önder, klasörler halindeki imzaları basın toplantısının ardından TBMM Dilekçe Komisyonu'na verdi.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’ya ‘akademi’ daveti

SONRAKİ HABER

Öğrenciler üst geçit için yol kesti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...