21 Eylül 2016 00:55

Öğretmenlerimizi geri istiyoruz

Hatay’ın Samandağ ilçesi  Tomruksuyu köyünde bulunan Atatürk İlköğretim okulunda 16 öğretmenin açığa alınmasıyla okulda sadece 2 öğretmen kaldı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Hatay’ın Samandağ ilçesi  Tomruksuyu köyünde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nda 16 öğretmenin açığa alınmasıyla okulda sadece 2 öğretmen kaldı. Dün okul önünde toplanan öğrenci ve veliler, “Öğretmenimizi geri istiyoruz” yazılı döviz taşıdı. 

Açığa alınan öğretmenlerin başarılı öğrenciler yetiştirdiğini söyleyen veliler açığa alınan öğretmenler geri dönene kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi. 

Öğretmenlerinin açığa alınması nedeniyle çocuklarının okula gelmek istemediğini ifade eden Selvihan Duran isimli veli, “Öğretmenlerimiz geri gelene kadar çocuklarınız göndermeyeceğiz” dedi. 2’inci sınıfa giden kızının “Öğretmenim nereye giderse oraya giderim” dediğini aktaran Duran, “Gelecek öğretmenlerin nasıl olacağı konusunda bilgimiz yok. Ortaokulda da öğrencim var. O da gitmek istemiyor. Öğretmenlerin ekmeğiyle çocukların geleceğiyle oynamasınlar” dedi.

‘ÇOCUKLAR ÖLMESİN DEMEK SUÇ DEĞİL’

“Öğretmenlerimizin ne suç işlediğini bize söylesinler” diyen Muhti Öz isimli veli de, “Barış için grev yapmak suç değildir. Çocuklar ölmesin demek suç değil” diye konuştu. Öğretmenleri geri gelene kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini yineleyen Öz, “Çocuklarımız 2’inci 3’üncü sınıfa kadar gelmiş, bundan sonra öğretmen değişikliği olumsuz etkiler” dedi.

Okulların açıldığını ancak kendi okullarında eğitime başlamadıklarını söyleyen Atıf Elmas isimli veli de, “Bütün köy olarak biz suçlu duruma mı düştük de çocuklarımız okula gidemiyor?” diye sordu.

‘ŞİMDİ DE BİZ ONLAR İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’

Öğretmenlerin keyfi şekilde işten atıldığını dile getiren Orhan Öz isimli veli de, öğretmenlerinin barış istediği için açığa alınmasının anlaşılmaz olduğunu söyledi. Açığa alınanlar yerine ücretli öğretmenlerin atandığını dile getiren Öz, bunun 6 ayda bir öğretmenlerin değiştirilmesi anlamına geldiğini belirterek öğrencilerin alacakları eğitim konusunda endişe yaşadıklarını dile getirdi. Öğretmenlerinin suç işlemediğini ifade eden Gönül Duran da, “Hakimi de, savcıyı da yetiştiren öğretmen. Hakkını aramışsa öğretmen suçlu değildir. Her sene öğretmen değiştirilmesi çocukların psikolojisini bozar. Öğretmenlerimizi geri istiyoruz” dedi. Öğretmenlerinin çocukları için mücadele ettiğini dile getiren Duran, şimdi de kendilerinin onlar için mücadele ettiklerini dile getirdi.

BUGÜN SUSARSAK YARIN KONUŞAMAYACAĞIZ 

“Bugün öğretmene yapılan yarın, doktora da, işçiye de, herkese yapılacak” diyen Nilüfer Kara isimli veli de, “Bu yüzden buradayız. Bugün susarsak yarın konuşamayacağız” diye tepki gösterdi. Öğretmenlerinin 3 aylık yaz tatilinde de öğrencilerle ilgilenen fedakar bir öğretmen olduğunu ifade eden Kara, “Hepimiz öğretmenlerimizden memnunuz” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Okullar açılıyormuş

SONRAKİ HABER

Hakim ve savcıları tutuklu davada yargılama devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...