20 Eylül 2016 08:26

Ödüllü Yazar ve Eğitimci Murat Özyaşar açığa alındı

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile açığa alınan binlerce öğretmenin arasına ödüllü yazar ve eğitimci Murat Özyaşar da eklendi.

Paylaş

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile açığa alınan binlerce öğretmenin arasına ödüllü yazar ve eğitimci Murat Özyaşar da eklendi.

Daha önce Diyarbakır’da öğretmenlik yapan Özyaşar, Milli Eğitim Bakanlığınca İstanbul’a atanmış ve yeni eğitim döneminin açılmasını bekliyordu. Ancak “Ayna Çarpması”, “Bîr” ve “Sarı Kahkaha” adlı kitaplarıyla tanınan Yazar Murat Özyaşar bugün itibariyle açığa alındığını öğrendi. 

Öğretmenler, OHAL kapsamında çıkarılan 23 Temmuz tarihli ve 29779 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca açığa alındı. 

İlk kitabı “Ayna Çarpması” ile Yunus Nadi Öykü Ödülü ve 2008 Haldun Taner Öykü Ödülü’ne değer görülen Murat Özyaşar’ın öykücülüğünü, Edebiyat Eleştirmeni ve Yayıncı Semih Gümüş şöyle değerlendirmişti. ‘‘Murat Özyaşar’ın, kendi kuşağının öykücüleri arasında çok geçmeden ayırt edileceğini öykülerini ilk okuduğumda da düşünmüştüm. Doğunun içinden çıkıp edebiyatın kılcal damarlarına yürüme cesareti vardı onda. İçinden çıktığı kültürün kendini kısıtlayabilecek bütün yaşamsal sıkıntılarından yazınsal
yazının derinliğine dalarak kurtulabileceğini çok erken görmüştü.’’

Murat Özyaşar'ın yayınlanmış kitapları

AÇIĞA ALINAN EDEBİYATÇI ÖĞRETMENLERİN SAYISI ARTIYOR

Açığa alınan öğretmenler arasında edebiyatçı öğretmenler olarak Kemal Varol, İlhami Sidar, Şener Özmen, Şair Lal Laleş gibi isimler de yer alıyor.
“Jar” (2011), “Haw” (2014) ve “Ucunda Ölüm Var” kitaplarının yazarı Kemal Varol “Haw” romanı ile Cevdet Kudret Roman Ödülü’ne değer görüldü.
“Berbejna rê” (2003), “Deqên Qesas” (2009) ve “Matmayînên Ronyayê, (2011) gibi üç şiir kitabı bulunan Lal Laleş, Murathan Mungan, Sema Kaygusuz, küçük İskender, Ahmet Telli gibi yazarların, şairlerin eserlerini Kürtçeye kazandırdı.
İlhami Sidar, “Sadakat”, “Melekler de Ölür”, “Dağlı”, “Bedirhan - Bir Cudi Söylencesi” gibi kitapların yazarı. 
Şener Özmen’in “Kifayetsiz Kelimeler Musabakası”, “Spinoza’nın Günlüğü” adında romanları bulunuyor. Şener Özmen, güncel sanat çalışmalarıyla da tanınıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fırat Kalkanı harekatında 2 asker daha hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Meteoroloji, Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...