17 Eylül 2016 07:35

Altan kardeşlerin ‘suç delilleri’ kitaplar

Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlerin evlerinde yapılan aramada el konulan ‘suç delilleri’nin başında kitaplar geliyor.

Paylaş

Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlerin evlerinde yapılan aramada el konulan ‘suç delilleri’nin başında kitaplar geliyor. ‘Suç delilleri’ arasında Öcalan’ın iki kitabı ve hükümet yanlısı Mehmet Barlas’ın ‘Hocaefendi Sendromu’ kitabı da bulunuyor.

İstanbul’da 10 Eylül günü yapılan ev baskınlarında gözaltında alınan gazeteci-yazar Ahmet Altan ve Prof. Dr. Mehmet Altan halen Vatan’da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Altan kardeşler hakkında ‘suç delili’ olarak gösterilenler arasında çok sayıda kitap ve yazılı meteryal bulunuyor. Avukat Veysel Ok, Altan kardeşlerin gözaltına alınmasına gerekçe gösterilen kitaplardan birinin Mehmet Barlas’ın 2000 yılında basılan ‘Hocaefendi Sendromu’ adlı kitabı olduğunu söyledi. Mehmet Altan’ın evinde polisler tarafından alınan kitap, suç delili olarak emniyete götürüldü.

MEHMET ALTAN’IN ‘SUÇ DELİLLERİ’

Avukat Ok’un açıklamasına göre, Mehmet Altan aleyhinde ‘suç delili’ olarak tespit edilenler şunlar; Abdullah Öcalan'ın yazdığı iki kitap, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden Mehmet Altan adına gelen bir konferans davetiyesi, T24 haber sitesinde yayınlanan ve PKK’nin Kandil’deki yöneticilerinin açıklamalarına yer veren bir haberin internetten basılmış hali, Mehmet Altan’ın 1990’lı yıllarda Turgut Özal ile yaptığı bir televizyon söyleşisinin kaydını içeren VHS kaseti, Mehmet Altan’ın 2011’de TRT’de katıldığı ve kendi hayat hikâyesinin anlatıldığı ‘Zirvedekiler’ adlı programın kaydını içeren VHS kaseti, Mehmet Altan’ın yurtdışı seyahat dönüşlerinde, seyahat harcamalarından artan küçük miktardaki dövizini koyduğu para kutusu içinde, 5, 10, 20 dolarlık banknotlar ve avro banknotları arasından seçilerek alınmış beş adet 1 dolarlık banknot, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un, Çetin Altan’ın vefatı dolayısıyla gönderdiği taziye mesajı, Mehmet Altan’ın 2011 yılında son sınıf öğrencilerine yarım dönem ders verdiği Fatih Üniversitesi’nin ders ücretini yatırmak üzere açtığı ve sadece üç kez ders ücreti yatırılmış ve başka herhangi bir işlemde kullanılmamış olan Bank Asya banka kartı. Mehmet Barlas’ın yazdığı 2000 yılı basımı Hocaefendi Sendromu adlı kitabı.

AHMET ALTAN’IN ‘SUÇ DELİLLERİ’

Avukat Veysel Ok, Ahmet Altan’ın evinde yazarın kendisinin hazır bulunduğu arama sırasında el konulan suç delillerinin ise, eski bir dizüstü bilgisayar ve romanlarının bulunduğu eski tip disketler olduğunu belirtti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Uçurumdan düştü saatlerce ambulans bekledi

SONRAKİ HABER

TÜKODER'den velilere uyarılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...