15 Mayıs 2012 09:46

Eğitimcilere anadil davası

DİYARBAKIR Cumhuriyet Savcılığı, Kürt Dil Bayramının kutlandığı gün eğitimcilere anadil yürüyüşüne katıldıkları için dava açtı.19 Eylül 2011’de Diyarbakır’da anadilde eğitime destek amacıyla yapılan yürüyüşe katılan Eğitim Sen üye ve yöneticisi 9 kişiye Diyarbakır Cumhuriyet Savc

Eğitimcilere anadil davası
Paylaş

DİYARBAKIR Cumhuriyet Savcılığı, Kürt Dil Bayramının kutlandığı gün eğitimcilere anadil yürüyüşüne katıldıkları için dava açtı.

19 Eylül 2011’de Diyarbakır’da anadilde eğitime destek amacıyla yapılan yürüyüşe katılan Eğitim Sen üye ve yöneticisi 9 kişiye Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından ‘Kanuna aykırı toplantı ve gösteri düzenleyip yönetme’ iddiasıyla dava açıldı. Eğitim Sen, Kurdî-Der gibi kuruluşlar tarafından düzenlenen eylem Belediye Konukevi’nden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan yürüyüşten sonra yapılan açıklamayla sona ermişti. Eğitim Sen üyeleri Arin Zümrüt, Arzu Koç, Celal Çeçen, Ecevit Odabaşı, Erkan Keskin, Murat Satıcı, Yıldırım Arslan, Yusuf Karadaş ve Zeyyat Ceylan hakkından açılan davanın duruşması 20 Ağustos 2012’de Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin Cezaevinde A Takımı kurulmuş

SONRAKİ HABER

Kemalpaşa yaş çay üreticileri isyanda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa