13 Eylül 2016 16:01

Dersim’de okul yoklamasına 'açıkta' diye bağırdılar

Dersim’de eğitim emekçilerinin açığa alınması yönelik öfkenin devam ettiği eylemde alınan okul yoklamasına "açıkta" yanıtı verildi.

Paylaş

Dersim’de 418’i öğretmen 86’sı memur 504 kamu emekçisinin açığa alınmasıyla birlikte eylemler 5’nci gününde Yeraltı Çarşısı üstünde devam etti. 

Eyleme, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, HDP ve DBP yöneticileri ile çok sayıda parti ve STÖ temsilcisi katıldı.Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde öncelikle okul yoklaması alındı. Dersim merkez ve ilçelerine ait okullar tek tek sayılırken, yüzler hep bir ağızdan “Açıkta” diye karşılık verildi. Ardından Dersimli sanatçı Metin Kahraman’ın seslendirdiği şarkılarla halaya duruldu. 

Halayın ardından geçilen bir saatlik oturma eylemi sırasında Al Jaazere kanalının TEOG sıralamasında birinci sırada yer alan Dersim için yaptığı tanıtım videosunda yer alan öğretmen Satı Bağcı konuştu.

Bağcı’nın konuşması ardından “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” ve “Faşizma karşı omuz omuza” sloganları ile eylem sona erdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Durağan'daki olaylarda ölen gencin cenazesinde arbede

SONRAKİ HABER

Masa tenisinde Kübra Korkut'tan gümüş madalya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...