12 Eylül 2016 03:57

Clinton, 11 Eylül töreninde rahatsızlandı, iddialar arttı

ABD'de Başkan adayı Hillary Clinton'ın, 11 Eylül anma töreninde fenalaşarak etkinlikten erken ayrılması, sağlığı konusundaki spekülasyonları artırdı.

Paylaş

Pazar günü doktoru tarafından zatürree olduğu teşhisi konulan Clinton, 11 Eylül törenlerinden de fenalaşmış ve sendeler halde ayrıldı. Antibiyotik kullanan, doktoru tarafından istirahat etmesi ve programını değiştirmesi gerektiği bildirilen Clinton, anma programında aşırı terleme ve susama rahatsızlığı üzerine anma programını da tamamlayamadı. Beraberindekilerin koluna girerek araca taşıdığı Clinton, arabaya binmek üzereyken baygınlık geçirdi ve kendisini tutanlar sayesinde yere düşmekten kurtuldu. Kısa süreli bir tedaviden sonra Clinton'ın gülümseyerek ve çevredekilere el sallayarak yürüdüğü görüldü.

‘TRUMP BENDE ALERJİ YAPIYOR’ DEMİŞTİ

Geçen hafta Cleveland'da düzenlenen bir etkinlik sırasında da iki dakika süren bir öksürük nöbetine tutulan Hillary Clinton, sorunun alerjiden kaynaklandığını söylemiş, kalabalığa hitap ederken, “Ne zaman Trump'ı düşünsem alerji oluyorum" diyerek rakibiyle ilgili espri yapmıştı.

Öte yandan CNN News'in haberine göre, Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump ve kurmayları, Clinton'ın ciddi bir sağlık sorunu olduğunu iddia ederek, Clinton'ın kötü hallerini gösteren görüntüler yayınlayıp bunu bir seçim propagandası aracı olarak kullanıyor. Clinton'ın doktoru, Demokrat Parti adayının sağlığı hakkında söz konusu iddiaları yalanlarken, Amerikan kamuoyu ve medyasında, Clinton'ın başkan seçilmesi durumunda sağlığının ülkeyi yönetmeye elverişli olup olmayacağı, günün konusu haline geldi.

ANKETLERDE REKABET DE KIZIŞTI

Washington Post'un yayınladığı son seçim anketinde Clinton'ın, Trump karşısında halen yüzde 46'ya yüzde 41 oy oranıyla üstün göründüğü, ancak daha önceki anketlerle kıyaslandığında aradaki farkın kapanmakta olduğu bildirildi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kaygusuz: Bu bir cesaret meselesi değil, haysiyet meselesi

SONRAKİ HABER

Yeni üniversite öğrencisine yapılan şaka komalık etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...