15 Mayıs 2012 11:50

Cemil Ekşi gözaltında

Emniyet güçlerinin bu sabah saat 05.00 sularında  eş zamanlı gerçekleşen operasyonları sonucu Orhanlı Belediyesi’nin pek çok çalışanı gözaltına alındı.Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi’nin de gözaltında olduğu belirtiliyor.Gözaltına alınanların, rüşvet, zimmet, sahtecilik iddialarıyla su&cc

Cemil Ekşi gözaltında
Paylaş

Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi’nin de gözaltında olduğu belirtiliyor.
Gözaltına alınanların, rüşvet, zimmet, sahtecilik iddialarıyla suçlandığı belirtiliyor.

Gözaltına alınanlar arasında belediye başkan yardımcıları,  bazı meclis üyeleri, encümen üyeleri ve çok sayıda belediye çalışanı olduğu bildirildi. Cemil Ekşi’nin ise evine yapılan baskında bulunamadığı, hakkında çıkartılan arama kararı sonucu Ankara’da yakalandığı ve İstanbul’a getirilmek üzere yola çıkarıldığı iddia ediliyor.

Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi’nin yaptığı birçok yolsuzluk gazetemiz tarafından ortaya çıkarılmış ekşi bu haberlerin kamuoyunda ses getirmesinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan soruşturmanın ardından görevden alınmış ve hakkında davalar açılmıştı. Yapılan son operasyonunun, Ekşi döneminde yapılan kömür yolsuzluğuyla ilgili olduğu belirtiliyor. Ekşi’nin 2004 yılından itibaren kömür alıp dağıtmış gibi göstererek zimmetine 3 milyon 265 bin lirayı geçirdiği ileri sürülmüş, bu yolsuzluk gazetemizde de yer almıştı.

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda ilk belirlemelere göre gözaltına alınanların bazılarının isimleri şöyle: Ali Sevim (Belediye Başkanyardımcısı),  Osman Çelik (İmar Müdürü),  Özlem Topal (muhasebe), Mustafa Yetkin (muhasebe), Tarık Kılıç (muhasebe), Yasemin Ekşi (muhasebe aynı zamanda Cemil Ekşi’nin yeğeni)

Operasyonlarda 40’a yakın kişinin gözaltına alındığı, polisin elinde 80 kişi için gözaltı kararı olduğu haberler sırasında. Operasyonlarda alınanların Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ifade edildi. (İstanbul/EVRENSEL)


PEK ÇOK DAVADAN YARGILANIYORDU

Orhanlı Eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi bilindiği gibi Orhanlı Belediye Başkanlığı döneminde hakkında çıkan pek çok yolsuzluk haberiyle gündeme gelmiş, ardından müfettişler tarafından incelenmiş ve mahkeme kararıyla iki kez görevden alınmıştı. Ekşi halen biri ağır cezada olmak üzere altı ayrı davadan yargılanıyordu. Operasyonların bu davalarla mı yoksa başka dosyalardan mı olduğu bilgisine henüz ulaşılamadı.

ZEHİRLİ VARİLLERDEN DARP’A

Ekşi kamuoyunda Orhanlı Belediyesi’nde kendi belediye başkanlığı döneminde bulunan binlerce zehirli varille biliniyordu. Ayrıca Cemil Ekşi beraberindeki yaklaşık 30 kişiyle ‘zehirli variller ve Tuzla’daki arıtmayla ilgili imza toplayan DSP standını basmış, İlçe Başkanı HAlil Özen’le eşini ve oğlunu darp etmişti. Ekşi ve adamları bu davayla ilgili de Tuzla Adliyesi’nde yargınalıyordu.

ANAP’TAN CHP’YE…

Ekşi, zehirli varillerin bulunmasının ardından CHP’ye törenle alınmış, rozeti Baykal tarafından takılmıştı. Daha sonra Gürsel Tekin’nin İl BAşkanlığı döneminde CHP Tuzla Belediye BAşkan adayı olmuş seçimi kaybetmesinin ardından önce CHP İlçe Başkanı ardından da kısa bir dönem CHP İl Başkan YArdımcılığı yapmıştı.

ÖNCEKİ HABER

'Grev yasağı antidemokratiktir'

SONRAKİ HABER

KESK ve Kamu-Sen greve gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...