15 Mayıs 2012 07:10

Milli Savunma Bakanı: 22 yılda 2221 asker intihar etti

TÜRKİYE’nin gündeminden düşmeyen şüpheli asker ölümlerine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son 22 yılda 2 bin 221 askerin intihar, 1602 askerin de çeşitli kazalar ve ‘Kendini askerliğe elverişsiz hale getirmeye çalışırken’ öldüğünü açıkladı.Ba

Milli Savunma Bakanı: 22 yılda 2221 asker intihar etti
Paylaş

TÜRKİYE’nin gündeminden düşmeyen şüpheli asker ölümlerine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son 22 yılda 2 bin 221 askerin intihar, 1602 askerin de çeşitli kazalar ve ‘Kendini askerliğe elverişsiz hale getirmeye çalışırken’ öldüğünü açıkladı.

Barış ve Demokrasi Partisi Van Milletvekili Özdal Üçer ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu’nun kışlalarda yaşanan şüpheli asker ölümleriyle ilgili verdikleri soru önergesi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandı. Yapılan açıklamaya göre 1990’dan bu yana 3 bin 813 asker ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli ‘intihar’ ya da ‘kaza’ sonucu hayatını kaybetti. İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanan soru önergesine göre, son 22 yılda 2 bin 221 kişinin intihar ettiği ileri sürülürken, 1602 kişi de ‘Kendini askere elverişsiz hale getirmeye çalışırken’, silah kazası veya askeri araç kazası ya da yılan sokması, yıldırım düşmesi, elektrik çarpması ya da düşme sonucu hayatını kaybetti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Valiliğe ‘işverenden yana olma’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Zimanê me, hebûna me ye*

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...