08 Eylül 2016 08:02

Akademisyenler CHP'li Sayek ile görüştü

Siyasal Bilgiler Fakültesi-Mülkiye ve A.Ü. İletişim Fakültesi’nden akademisyenler CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ile görüştü

Paylaş

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, bugün Ankara Üniversitesi’nden bir grup akademisyenle bir araya geldiklerini belirterek  "AKP iktidarı 14 yıllık iktidarı boyunca bütün kamu kurumlarına FETÖ'yü kendi elleriyle yerleştirdi. Şimdi hepimize düşen görev bu temizliği yapmaktır. Ancak bir cemaati temizlerken başka cemaatleri yerleştirmek bir cemaati temizlerken bilim üreten, ülkesi için düşünen, farklı fikirlerin zenginlik olduğunu gençlerine öğreten öğretim üyelerini, bilim insanlarını ve onların yetiştirdiği sevgili öğrencileri kimsenin hukuksuzca çiğnemeye hakkı yok" dedi.

Sayek Böke, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeni ve çok tehlikeli bir sürece taşındığını belirterek şöyle dedi: "Bu süreç adına olağanüstü hal denilerek kanun hükmünde kararnamelerle keyfiliğin bir hukuk haline getirildiği müthiş hukuksuz bir döneme dönüştürüldü. FETÖ'ye karşı devlette bir temizlik ihtiyacı olduğu konusunda hiçbir tereddüt yok.

AKP iktidarı 14 yıllık iktidarı boyunca bütün kamu kurumlarına FETÖ'yü kendi elleriyle yerleştirdi. Şimdi hepimize düşen görev bu temizliği yapmaktır. Ancak bir cemaati temizlerken başka cemaatleri yerleştirmek bir cemaati temizlerken bilim üreten, ülkesi için düşünen, farklı fikirlerin zenginlik olduğunu gençlerine öğreten öğretim üyelerini, bilim insanlarını ve onların yetiştirdiği sevgili öğrencileri kimsenin hukuksuzca çiğnemeye hakkı yok.

Üniversitelerde solcu bilinen, demokrat bilinen, insan hakları savunucusu bilinen, Atatürkçü bilinen, kısacası kendilerinden olmayan kim varsa atmayı kendisine FETÖ kılıfı altında görev edinmiş olan AKP iktidarını buradan bir kez daha uyarıyoruz."

Bir basın mensubunun, "Mağdurlara 3'lü plandan bahsediliyor, FETÖ operasyonu mağdurlarına yönelik bir çalışmadan bahsediliyor, ne diyorsunuz?" sorusuna da Selin Sayek Böke, şu yanıtı verdi: "14 yıllık AKP iktidarı hep sorun yaratan sonrada kendi yarattığı sorunu çözüyormuş gibi göstererek işi idare etmeye çalışan bir siyaset yerleştirdi Türkiye'ye. Bu da o siyasetin devamı.

KHK'larla hukuksuzca birçok mağduriyet yaratılıyor olduğuna bizim haykırışlarımıza kulak ardı ederek bu düzeni inşa eden AKP şimdi kendi yarattığı mağduriyetleri çözeceğini iddia ediyor. Bir siyasi partinin özellikle de iktidarın en temel görevi ülkede mağduriyet yaratılmamasını sağlamaktır.”

Basın toplantısına akademisyenler de katıldı.

Prof. Dr. Korkut Boratav ve Prof. Dr. İlhan Uzgel de dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile işten atılan akademisyenlerle ilgili bir görüşme yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

 KESK ihraç edilen eğitimciler için CHP'yi ziyaret etti 

SONRAKİ HABER

Akaryakıtta ÖTV arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...