07 Eylül 2016 12:16

Gazi Mahallesi’ne kalekol kuruldu

Gazi Mahallesi’nde baskınla polis tarafından boşaltılan Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi, kalekol olarak kullanılmaya başlandı.

Paylaş

İstanbul’da Gazi Mahallesi’nde 31 Ağustos tarihinde yapılan gece baskınında polis tarafından boşaltılan Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi, kalekol olarak kullanılmaya başlandı.

İstanbul Gazi Mahallesi’nde 31 Ağustos’ta gece saatlerinde polisler tarafından yapılan baskında mahallede bulunan taksi durakları, polisler eşliğinde getirilen vinçlerle yerinden kaldırılırken, Kemal Pir Parkı’nda bulunan çay ocağı da yıkılmıştı. Polis tarafından baskın düzenlenen yerlerden biri de Yunus Emre Mahallesi’ndeki Gazi Şehir Parkı’nda bulunan Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Mücadele Merkeziydi. Daha önce nikah salonu olarak hizmet veren, son iki yıldır ise uyuşturucu tedavi merkezi olarak kullanılan salon, 31 Ağustos itibariyle kalekol olarak kullanılmaya başladı.

Mahalle halkı tepkili. Kalekolun parkın içinde olması sebebiyle mahallelinin artık parkı kullanamayacağını, evlerin ve minibüs durağının yakınında bir kalekol yapılmasının oldukça sakıncalı bir durum olduğunu ifade eden mahalleliler, mahallenin halihazırda oldukça güçlendirilmiş bir karakolu varken böyle bir uygulamaya neden ihtiyaç duyulduğunu sordu. Öte yandan uyuşturucu tedavi merkezi olarak kullanılan eski nikah salonunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 ay önce İstanbul Emniyet Müdürlüğüne tahsis edildiği ortaya çıktı. Sene başından bu yana hükümetin, bölgede gerçekleştirilen operasyonları İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere de taşıyacağı konuşuluyordu. Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Mücadele Merkezinin kalekol olarak kullanılmaya başlaması, konuşulan kulis bilgilerini doğrular nitelikte. Konuyla ilgili, Eki İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala’nın “terörle mücadele” kapsamında Ankara, İstanbul gibi büyük kentlerdeki “stratejik” yerlere de kalekollar yapılacağını söylediği basına yansımıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eski Futbolcular Tütüneker ve Demiriz serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul Valisi: Deplasman yasağı henüz kaldırılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...