06 Eylül 2016 18:50

El Salvadorlu futbolcular rüşvet teklifini reddetti

El Salvador Milli Futbol Takımı, Kanada ile yapacakları maç öncesi, bir işadamından Honduras adına rüşvet teklifi aldıklarını açıkladı.

Paylaş

El Salvador Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Elemeleri'nde Kanada ile yapacakları maç öncesi rüşvet teklifi aldıklarını açıkladı.

Sputnik'in haberine göre maç öncesi Kanada'nın Vancouver şehrinde basın toplantısı düzenleyen takım kaptanı, kendilerine teşvik primi teklif eden bir kişiye ilişkin ses kaydını dinletti.

El Salvador Futbol Federasyonu ise sosyal paylaşım sitesi Facebook hesaplarından yaptıkları açıklamada, futbolcuların iddialarını doğruladı. Açıklamada, rüşvet teklifinin El Salvadorlu iş adamı Ricardo Padilla tarafından yapıldığı kaydedilerek, "Futbolcular, Kanada maçında alacakları galibiyet, beraberlik ve hatta az farklı yenilgi sonucunda Padilla tarafından para ödülü teklifi aldı" ifadelerine yer verildi.

Basın toplantısı sırasında takım kaptanı Bonilla kendilerine teşvik primi teklif eden işadamıyla yaptıkları görüşmeye ilişkin ses kaydını dinletti.

​Bonilla dinlettiği ses kaydından sonra, "Bu duyduklarımızdan sonra bizim şikeye tamamen karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Milli takımla ilgili tüm konularda açık ve net olmak istiyoruz" dedi.

Padilla'nın Honduras Milli Takımı'nı temsilen El Salvadorlu futbolculara söz konusu teklifi yaptığı öne sürülerek, "Honduras'ın üst tura çıkmayı garantilemesi adına söz konusu teklif, onları temsil eden Padilla tarafından yapıldı." ifadeleri kullanıldı.

El Salvador'da yayın yapan La Prensa Grafica gazetesi, Padilla'nın teklifle ilgili hiçbir sorun görmediğini ve oyunculara kaybetmeleri için değil kazanmaları için teklifte bulunduğunu söylediğini belirtti. İddiaya göre, Padilla, El Salvadorlu oyuncuların her birine kazanırlarsa oynadıkları her dakika için 30 dolar, berabere kalırlarsa 20 dolar, tek gol farkla ya da 1-0 kaybederlerse 15 dolar teklif etti.

Elemelerin dördüncü turunda A Grubu'nda mücadele eden ve 5 maçta topladığı 2 puanla son sırada yer alan El Salvador'un, üst tura çıkma umudu bulunmuyor. 15 puanlı Meksika, son maçlar öncesi ilk iki takımın beşinci tura çıkacağı grubu lider tamamlamayı garantilemişti. Grupta, Honduras 7 puanla ikinci, Kanada ise 4 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Kanada'nın son tura çıkabilmesi adına Meksika'nın Honduras'ı mağlup etmesi ve Kanada'nın El Salvador'u 5 farkla yenmesi gerekiyor. Meksika'yla oynayacak Honduras'ın evine puansız dönmesi, El Salvador'un farklı mağlubiyeti durumunda, Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası finallerine katılma ümitlerinin sonu anlamına gelecek. (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

3 kentte 49 polise 'FETÖ' tutuklaması

SONRAKİ HABER

Sözcüklerin etkisi TÜYAP’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...