04 Eylül 2016 06:06

Erdoğan, Obama ile Çin'de görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak için geldiği Çin'in Hangcou kentinde, ABD Başkanı Obama ile görüştü.

Paylaş

 Recep Tayyip Erdoğan, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak için geldiği Çin'in Hangcou kentinde, ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi. 

Darbe girişimi ardından gerçekleşen ilk yüz yüze görüşme 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Erdoğan 'Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak zorundayız' "Temennimiz güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın" dedi. 

Cumhurbaşkanı'ndan FETÖ'nün darbe girişimi ve Gülen'in iadesiyle ilgili de mesajlar geldi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sayın Barack Obama'ya teşekkür ediyorum. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra telefonla görüşmeden sonra burada yaptığımız yüz yüze görüşmede verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak durumundayız. Çünkü terörizmin her türü kötüdür. Şu anda özellikle bölgemizde Suriye ve Irak’taki devam etmekte olan DAİŞ terör örgütü olan mücadelemiz, PKK, YPG ile mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Temennimiz güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama ise konuşmasında "Başkan Erdoğan ve Türkiye mültecilerin yükünü yalnız taşımamalıdır. Sizi gördüğüme sevindim başkanlığım sırasında şimdiye kadar yarattığımız güçlü ittifakın devamını diliyorum” diye konuştu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Vatan milliyetçisi sanatçılar

SONRAKİ HABER

Batan teknedeki kayıp 2 yolcu aranıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...