03 Eylül 2016 09:55

‘Evrensel muhabirleri serbest bırakılsın’

Mersin’de demokrasi güçleri 11 gündür gözaltında tutulan Evrensel Gazetesi Muhabirleri Cemil Uğur ve Halil Polat’ın serbest bırakılmasını istedi. 

Paylaş

Mersin Gazeteciler Cemiyetinde yapılan basın açıklamasına Demokrasi İçin Güç Birliği bileşenleri katıldı. Basın açıklamasını Evrensel Gazetesi Adana Temsilcisi Cumali Akkaş, 11 gündür gözaltında tutulan Evrensel muhabirlerinin hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulduğunu ifade etti. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL’in en çok görev başındaki gazetecileri vurduğuna dikkat çeken Akkaş, “Haber takip eden gazeteciler ellerinde kalemleri ve kameraları ile gözaltına alınıp OHAL nedeniyle günlerce gözaltında tutuluyor. Gazeteciler olay yerine ilk giden oldukları, gittiği haberlerin niteliği gibi gerekçelerle gözaltına alınıyor. Gazeteler basılıyor, çalışanlar yazarlar gözaltına alınıp, tutuklanıyor. Bu uygulamalarla OHAL’in sadece devlet içindeki darbecilere dönük olduğu yalanı da ortaya çıkmış oluyor. Demokrasinin savunulmasının olmazsa olmazı basın ve ifade özgürlüğünü garantiye almak ve savunmaktır” dedi.

‘GÖKTEPE’DEN ALDIĞIMIZ BAYRAĞI İNDİRMEYECEĞİZ’

OHAL ile birlikte gözaltılar ve gözaltı sürelerinin keyfiyete dönüştüğünün altını çizen Akkaş, Özgür Gündem, Azadiya Welat gibi gazetelerin basıldığını, gazeteci ve yazarların gözaltına alınıp tutuklandığını belirtti. Akkaş, “Evrensel gazetesi olarak kurulduğumuzdan bugüne işçilerin ve emekçilerin yanında yer aldık almaya da devam edeceğiz. Metin Göktepe’den devraldığımız gerçeğin habercisi olma şiarımızı ifade etmekten geri durmayacağız. Haber takibi yaparken gözaltına alınan Arkadaşlarımız Cemil Uğur ve Halil Polat ile birlikte tutuklu ve gözaltında olan tüm meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz’ diye konuştu. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Yenikapı ruhu İstismar ediliyor

SONRAKİ HABER

Tanklar, Elbeyli'den de Suriye'ye girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa