02 Eylül 2016 08:13

Rektörün ihraç listesi darbedilen akademisyenlerden

OHAL KHK’siyle ihraç edilen akademisyenlerden AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi Aysun Gezen Hayatın Sesi'ne konuştu.

Paylaş

OHAL KHK’siyle ihraç edilen akademisyenlerden Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi Aysun Gezen Hayatın Sesi televizyonuna yaptığı açıklamada, karara karşı tüm hukuk yollarına başvuracaklarını ifade etti.

Aynı zamanda Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şube Kadın Sekreteri olan Gezen, ihraç edilmelerine ilişkin şunları söyledi: “Ankara Üniversitesinde daha önce rektörün emriyle polisin buraya saldırması sonucunda gözaltına alınan araştırma görevlisi ve öğretim üyeleri vardı. Ben de bunlardan bir tanesiydim. Liste tamamen bunun üzerine dayanıyor ve rektör burada gözaltına alınan, döve döve sürüklenen araştırma görevlilerinin isimlerini bildirmiş. Bunu  ‘FETÖ’ bahanesiyle üniversitenin ilerici birikimlerini yok etmeye, kendisine biat etmeyen her türlü akademisyeni üniversiteden uzaklatırmaya yönelik bir operasyon olarak değerlendiriyoruz. Kesinlikle bu kararın karşısındayız.  Üniversitelerin bu şekilde zapturapt altına alınmasına izin vermeyeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünya şairleri barış için Karşıyaka’da buluştu

SONRAKİ HABER

Şehir Tiyatroları’nda 11 oyuncu işe geri alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...