02 Eylül 2016 00:50

Mersinli gazeteciler: Meslektaşlarımızı bırakın

Mersin’deki yerel gazeteciler, Evrensel muhabirleriningözaltında tutulmasına tepki göstererek, ‘Gazetecileri serbest bırakın’ çağrısında bulundular.

Paylaş

Turan DAL
Mersin

Gazetemizin Mersin Muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat  on gündür gözaltında tutuluyor. Mersin’deki yerel gazeteciler, muhabirlerimizin gözaltında tutulmasına tepki göstererek, ‘Gazetecileri serbest bırakın’ çağrısında bulundular.

Radyo Ses Genel Yayın Yönetmeni Semra Özlük, “Haber takip etmenin ve yapmanın suç sayıldığı bir ülkede, demokrasiden bahsetmek artık ne yazık ki komik geliyor bize. Bugün yüzlerce gazetecinin gözaltına alındığı, onlarcasının tutuklandığı bir ülkeden bahsediyoruz. Tüm bunların aslında basın çalışanlarına açık bir tehdit olduğu aşikar. Evrensel muhabirlerini de ‘Habercilik yapamazsınız’ diyerek gözaltına aldılar. Evrensel muhabirleri bir an önce serbest bırakılmalılar” diye konuştu.

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Kilikya Gazetesi Editörü Ahmet Yiğit, “Gazeteci kimliği olan şahısların sınırlarının daraltılması toplumun bilgi akışını zedelemektedir. Evrensel muhabirlerinin de haber takibi esnasında gözaltına alınıp on gündür, görevlerinden men edilmiş olmaları aynı zamanda basına ve halkın haber alma hakkına da haksızlıktır. Haber yaparken tutuklanmak ya da gözaltına alınmak 1990’lı yıllardan beri alışık olduğumuz bir tablo olmasına karşın, bizler bu duruma hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz” dedi. 

'GAZETECİLİK FAALİYETLERİNİ ENGELLEMEK SUÇTUR'

Gazeteci Soner Aydın ise, “OHAL kararnamesi sonrası Özgür Gündem gazetesi kapatıldı. Sonrasında özgür basın çalışanları gözaltına alındı. Mersin’de de Evrensel gazetesi muhabirleri haber takibi sırasında gözaltına alındı. Bu, halkın haber alma özgürlüğünün önündeki engeldir. Gazetecilik suç değildir. Aksine gazetecilik faaliyetlerini engellemek suçtur. Evrensel gazetesi muhabirleri bir an önce serbest bırakılmalı” dedi.

'NASIL BİR GAZETECİLİK İSTERSİNİZ?'

Mersin İmece Gazetesi Muhabiri Ahmet Adıgüzel de, OHAL dönemlerinden en çok muhalif medyanın etkilendiğini söyleyerek, “Bir ay öncesine kadar ‘Darbeyi özgür basın önledi’ türünden özgürlükçü sloganların ardından muhalif basına baskıların artarak devam ettiğini gözlemliyoruz. Gözaltına alınan iki arkadaşımız hangi suçlardan gözaltına alındıklarını bile bilmiyorlar. İşin en vahim tarafı ise ortada suç var mı? Sadece hoşlarına gitmeyen haberler yaptıkları için gözaltına alındıkları aşikar. Ne yapalım o zaman? Sormak isterim nasıl bir gazetecilik istersiniz” sözlerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Askeri aracın geçişi sırasında patlama: 2 asker yaralı

SONRAKİ HABER

Paylarına ya ölüm ya kölelik düşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...