‘Gönüllü muhabirlik’ kampanyası Istanbul'da başlıyor
ÖGC'nin başlattığı 'Gönüllü Muhabir' kampanyasının İstanbul ayağı yarın başlıyor.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti'nin(ÖGC) basın kurumlarına yönelik baskı ve tutuklu gazetecilerle dayanışmak amacıyla başlattığı “Gönüllü Muhabir” kampanyasının İstanbul ayağı yarın başlıyor. Diyarbakır, Van ve Çukurova'dan sonra İstanbul'da Kapatılan Özgür Gündem gazetesi önünde yapılan basın açıklaması ile kampanyanın duyurusu yapıldı.
Kapatılan Özgür Gündem gazetesi önünde yapılan açıklamayı gazetenin editörü Günay Aksoy okudu. Aksoy, “41 çalışanı cezaevlerine konulan özgür basın kurumları ve tutuklu gazetecilerle dayanışmak amacıyla ‘Gönüllü muhabir’ kampanyası başlattık. Startı Amed'de verilen, daha sonra Van ve Çukurova bölgesinde devam eden kampanyayı İstanbul’da sürdürüyoruz. Özgür basın kurumları başta olmak üzere birçok basın kurumu ve çalışanlarının baskılarla yüz yüzedir. Basın ve gazetecilik, gerçek demokrasinin bir parçasıdır. Ama maalesef bugün özgür basın kurumları ile diğer kurumlar halen devletin baskısı altındadır" dedi.
“Demokratik Modernite Editörü Haydar Ergül 12 gün gözaltında kaldı.DİHA Muhabiri Engin Eren 17 gündür gözaltında. Türkiye'de 41’i özgür basın çalışanı toplam 97 gazeteci çeşitli cezaevlerinde tutukludur" diye konuştu.
Yarın Dicle Haber ajansında başlayacak gönüllü muhabirliğin ilk günkü katılımcısı Filmmor'dan Melek Özmen olacak. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et