İzmir Üniversitesi çalışanları iade-i itibarlarını istedi
Kapatılan İzmir Üniversitesinin akademik ve idari personeli uğradıkları mağduriyet ve talepleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

OHAL ilanının ardından 667 sayılı KHK ile kapatılan vakıf üniversitelerinden olan İzmir Üniversitesinin akademik ve idari personeli uğradıkları mağduriyet ve talepleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
'FETÖ' ile bağlantısı olduğu gerekçesi İzmir Üniversitesi kapatılmış, 20 Ağustos 2016 tarihinde TBMM’de kabul edilen 411 sayılı yasa tasarısı kapsamında İzmir Demokrasi Üniversitesi adında yeni bir devlet üniversitesi kurulmuştu.
Kabul edilen yasada, kapatılan İzmir Üniversitesi çalışanı akademik ve idari personelin istihdamına ilişkin herhangi bir açıklama veya yasal düzenlemeye yer verilmemesi üzerine İzmir Üniversitesi akademik ve idari personeli basın toplantısı düzenledi. Çalışanlar, 'FETÖ/PDY' ile hiçbir bağlantısı bulunmayan kamu personeli vasfı ile görev yapmış tüm çalışanların İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne doğrudan ve koşulsuz olarak yeniden istihdamını talep etti.
Bir grup İzmir Üniversitesi çalışanı adına basın açıklamasını okuyan Tuba Küçük Doğaroğlu, devletin denetimi altında olan ve kamu tüzel kişiliğine sahip İzmir Üniversitesine, YÖK’ün belirlemiş olduğu ölçütler doğrultusunda kabul edildiklerini hatırlattı.
Yapılan soruşturmalar sonucunda “FETÖ/PDY” ile herhangi bir bağı bulunmayan çalışanların mağdur olduğunu ve büyük bir töhmet altında bırakıldığını belirten Doğaroğlu, İzmir Üniversitesi’nde sözleşmeli olarak çalışan akademik ve idari personelin memur statüsüne geçirilerek 657 sayılı kanun hükümlerine göre çalışma sürelerine uygun derece ve kademelere intibaklarının yapılmasını istediklerini belirtti.
‘ÖNYARGILARA MARUZ BIRAKILIYORUZ’
İzmir Üniversitesi çalışanları olarak İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde istihdam edilmek istediklerini belirten Doğaroğlu, “Bizler hiçbir bağlantımızın ve ilgimizin olmadığı FETÖ/PDY oluşumuyla yaftalanmakla kalmadık, aynı zamanda kamuoyunda giderek yerleşmekte olan kanı sebebiyle gelecekte başvuracağımız işlerde olası önyargılı yaklaşımlardan dolayı da tedirginlik duymaktayız” dedi.
Doğaroğlu, SGK tarafından çıkarılmış olan 2 Ağustos tarihli genelgede yer alan, işten ayrılış nedeni olarak ve iş hayatında kalıcı olacak şekilde, “36-OHAL/KHK” ibaresinin bulunmasının önyargıyı tetikleyecek en somut neden olduğu endişesini taşıdıklarını belirtti.
Mağduriyetlerin yaşanmaması adına iade-i itibar yapılmasını ve iş çıkışlarındaki “36-OHAL/KHK” kodunun derhal kaldırılmasını talep eden İzmir Üniversitesi akademik ve idari personeli, kapatılan kurumda çalıştıkları süre boyunca kazanmış oldukları tüm özlük haklarının, (ödenmemiş maaş, izin ücretleri, yaz okulu ücretleri, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı vb.) eksiksiz olarak ödenmesini talep etti. (İzmir/EVERNSEL)
Evrensel'i Takip Et