26 Ağustos 2016 11:09

'Toplumsal barış için kadınlara ses verilsin'

 Mersin'de kadınlar, kentte çocuğa yönelik yaşanan cinsel istismar vakalarını protesto ederek, toplumsal barış için kadınlara ses verilmesini istedi.

Paylaş

Mersin Kadın Platformu, Mersin'de 1 hafta içerisinde Suriyeli 9 yaşında L.A. ile, 11 yaşındaki H.D. isimli çocuğun cinsel istismara maruz kalmasını SES Mersin Şube binasında düzenlediği basın toplantısı ile kınadı. "Bedenimizin, Yaşamımızın Kararı Bizimdir" pankartının asıldığı açıklamayı yapan Mersin Kadın Platformu üyesi Tuna Şahin,1 Eylül Dünya Barış Günü arifesinde ülke ve bölge olarak sıcak bir savaş ortamında yaşadıklarını belirtti.

AKP ve Cumhurbaşkanı tarafından ilan edilen OHAL ile birlikte bir dizi hukuksuzluğun yaşandığı ve bundan da en çok kadın ile çocukların etkilendiğini söyleyen Şahin, Antep’te 9 aylık bebeğin, Mersin'de 9 ve 11 yaşındaki çocukların cinsel istismara kaldığını hatırlattı. Ayrıca Antep katliamında yaşamını yitiren çocuklara değinen Şahin, "Bu 4 olayı yan yana koyduğumuzda dahi karşımıza savaş gerçekleri çıkıyor" dedi.

İnsan yaşamı ve değerlerini hiçe sayan savaşların bitmesini istediklerini belirten Şahin, cinsel istismar ve cinsel saldırı olaylarının hükümetin politikalarından bağımsız olmadığını kaydetti. Şahin, toplumsal barış için kadınlara ses verilmesini istedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Gündem Çocuk Derneği: Hürriyet biliyorsa bizle de paylaşsın

SONRAKİ HABER

Üniversite, akademisyenin yazısına hapis istedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...