26 Ağustos 2016 10:16

KCK davasında yeniden yargılama talebi reddedildi

Adana KCK dosyasında yapılan yeniden yargılanma talebi 'yeni delil elde edilemediği' gerekçesiyle reddedildi.

Paylaş

Adana KCK dosyasında yapılan yeniden yargılanma talebi “yeni delil elde edilemediği” gerekçesiyle reddedildi. Verilen karara tepki gösteren İHD Adana Şubesi Başkanı Avukat İlhan Öngör, “Ergenekon ve Balyoz davalarındaki tavrın KCK davalarında da uygulanması gerekiyor” dedi.

Darbe girişimi sonrası KCK davalarına bakan yargı mensuplarının açığa alınmasının ardından KCK dava dosyalarının yeniden görülmesi talebi gündeme geldi. Adana’da 16 kişiye 11’er yıl 3’er ay hapis cezasının verildiği KCK dosyasının yeniden görülmesi için İHD Adana Şubesi Başkanı Avukat İlhan Öngör, Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesine KCK davasının yenilenmesi talebine ilişkin başvuru yaptıklarını ve mahkemenin bu kararı reddettiğini aktaran Öngör, AYM’ye bireysel başvuruda bulunacaklarını, oradan da bir sonuç alınmaması takdirde ise AİHM’ye gideceklerini kaydetti. Öngör, “Bağımsız yargı tarafından bu kararın verilmediği ortaya çıkacaktır. Bu aşamada özellikle mağduriyetin giderilmesi için, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için, adaletin tecellisi için; yeniden yargılanma kurumunun işletilmesi gerekmektedir” dedi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Tek isteğimiz kızımızı doğduğu topraklarda defnetmek’

SONRAKİ HABER

Kişilere karşı işlenmiş suçları devletin affetme yetkisi yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...