26 Ağustos 2016 09:25

Patron 'FETÖ'den tutuklandı, 1800 işçi işsiz kaldı

Akfa Holding patronunun 'FETÖ' operasyonu kapsamında tutuklanmasının ardından Akfa/Delta bünyesinde çalışan 1800 işçi haklarını almadan işsiz kaldı.

Paylaş

Akfa Holding patronu Fatih Aktaş'ın 'FETÖ' operasyonu kapsamında tutuklanmasının ardından Akfa/Delta bünyesinde çalışan yaklaşık 1800 inşaat işçisi hiçbir hakkını alamadan işsiz kaldı. 

Üsküdar'da bulunan Emaar Square şantiyesinde Akfa/Delta'ya bağlı olarak çalışan işçiler durumu protesto etti. "Tarafı olmadığımız bu iktidar kavgasının faturası biz işçi ve emekçilere kesilmek isteniyor" diyen İnşaat -İş Genel Sekreteri Remzi Yılmaz, "Siyasal iktidar ekonomik krizle beraber derinleşen devlet krizini bir takım fabrika ve firmaların mal varlıklarına el koyarak aşmaya çalışıyor. Fakat bu fabrika ve firmalarda çalışan binlerce işçi hiçbir çözüm üretilmeden, mevcut hakları da ortadan kaldırılarak sokağa atılıyor" dedi. 

Avcılar, TEDİ, Gemlik Gübre işçilerinin direnişlerini OHAL gerekçesiyle bitirilmek istendiğini ifade eden Yılmaz, "AKP ile cemaat arasında süren it dalaşının sorumlusu işçiler değildir. Alın terlerini bu ölüm şantiyelerinde dökerek canı pahasına çalışan arkadaşlarımızın tüm hakları yüklenici firma tarafından karşılanmalıdır" diye konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler oturma eylemine başladı.(İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'Arap aşiretleri YPG'ye karşı silahlandırılıyor' iddiası

SONRAKİ HABER

Halkevleri'nden Demokrasi ve Laiklik Buluşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa