25 Ağustos 2016 15:40

Kılıçdaroğlu: Cerablus’un arkasındayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırının ardından Ardanuç’ta yaptığı konuşmada Cerablus harekatının arkasında olduklarını söyledi

Paylaş

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ne terör bizi yıldırır, ne de başkaları. Çünkü biz Mustafa Kemal’in Türkiyesini büyütmek zorundayız. Cumhuriyeti kanla kurduk, gözyaşıyla kurduk, şehitlerle kurduk. Hiç kimse bize tehdit edecek, terör estirecek, vazgeçmeyeceğiz. Bakınız, Gaziantep’te büyük bir acı ile karşılaştık. Terör 53 vatandaşımızın canını aldı. Çocukların bu ülke için ne kadar önemli olduğunu, anne baba için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliriz. Bir terör saldırısı sonucu çok sayıda çocuğumuz hayatını kaybetti. IŞİD denen terör örgütüne dersini vermek için Cerablus’a girdi ordumuz. Sonuna kadar arkasındayız, şanlı ordumuzu destekleyeceğiz"

‘BERABER SAVAŞACAĞIZ’

"Beraber savaşacağız, birlik beraberliğe zarar vermek isteyenlere karşı beraber savaşacağız. Yaşanacak bir Türkiye, kadınların yüzünün güldüğü bir Türkiye. Kadınların evlerinde huzur içinde yaşadıkları, çocuklarını huzur içinde okula gönderdikleri, çocuklarını ellerine kına yakarak askere gönderdiği bir Türkiye. En büyük özlemimiz bu. Bu güzel ülkede düşüncelerimiz farklı bile olsa kardeşçe yaşamasını öğreneceğiz. Eğer yaşanacak bir Türkiye istiyorsak, güzel bir Türkiye istiyorsak, camiye siyaseti sokmayacağız, kışlaya siyaseti sokmayacağız. Askeriyeye siyaseti sokmayacağız, avluya siyaseti sokmayacağız. Siyaset buraya sokulunca ülke bölünüyor"

‘O VALİLERİ KAYMAKAMLARI KİMLER GETİRDİ?’

FETÖ belası çıktı başımıza. O valilileri, kaymakamları, hakimleri, savcıları, rektörleri oralara kimler getirdi? Kimler yerleştirdi? Bunları unutmayacağız. Parlamentoda kurulan araştırma komisyonuna bu işin siyasi ayağını çıkaracağız. Bir bakan diyor ki ben bakan oldum 81 ilin 74’ünün başı FETÖ militanı. Siz emniyeti teröristlere teslim ederseniz, ağlamaya hakkınız yok, hesap verme yükümlülüğünüz var. İşin özeti sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum, güveniyorum. Sizler için çalışacağım, mücadele edeceğim. Bugün buraya zorlu bir yolculukla geldik. 

‘BİR ŞEHİDİMİZİN OLMASI BENİ EN ÇOK ÜZEN OLAY OLDU’

Bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Bir şehidimiz var beni en çok üzen o. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ama gerçekten de bir şehidimizin olması beni en çok üzen olay oldu. Sıralı ölüme hepimiz katlanırız babanın, annenin çocuğunu mezara koyması çok zordur. Terör hepimize ortak acı yaşatıyor. Dik ve onurlu duracağız. Hiçbir programı iptal etmedim, gideceğim, ucunda ölüm de olsa gideceğim dedim. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

'Rojava’ya müdahale olursa ağır sonuçları olur'

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de 13 HDP yöneticisi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...