25 Ağustos 2016 14:33

Cerablus yorumu nedeniyle üniversiteden uzaklaştırıldı

Artuklu Üniversitesi'nden Dr. Naif Bezwan, Cerablus operasyonu ile ilgili Evrensel'e yaptığı açıklamalar nedeniyle üniversiteden uzaklaştırıldı.

Paylaş

Mardin Artuklu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Naif Bilmedi (Bezwan), Cerablus’a yönelik olarak başlatılan operasyonla ilgili gazetemizde yer alan açıklamaları gerekçe gösterilerek üniversiteden uzaklaştırıldı.

Üniversite Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı tarafından Dr. Naif Bilmedi’ye (Bezwan),  yapılan tebligatta, Cerablus operasyonuyla ilgili gazetemize verdiği görüşlere dair şu ifadeler yer alıyor: “Suriye’nin Kuzeyinde yaptığı Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında ülkenin birlik ve beraberliğine zarar verici yorum ve söyleşilerde bulunduğu, operasyonun ‘Kürtlerin kazanımlarına yönelik yapıldığını’ iddia etmek suretiyle ülkemizdeki Kürt kökenli vatandaşlarımızın terörle mücadele operasyonlarına karşı provoke edici bir dil ve üslup kullandığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve kurumlarını zayıflatıcı ve yıpratıcı değerlendirmelerde bulunduğu anlaşılmaktadır.” 

Tebligatta Bezwan, operasyonun başarısız olmasını arzuladığı ve “PYD Terör Örgütüne destek” olduğu iddia edilerek, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gerekçe gösterilerek, üniversiteden uzaklaştırıldı. 

BEZWAN: İTİRAZDA BULUNACAĞIM

Görevden uzaklaştırma kararıyla ilgili gazetemize konuşan Bezwan, “Düşünce ve ifade özgürlüğüne ve akademik kimliğime karşı yapılan ve hiçbir hukuki karşılığı olmayan düşünceyi hedef alan bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum” dedi.

Tebligatta sunulan gerekçelerin ülkenin içinde bulunduğu durumu tarif ettiğini belirten Bezwan, “Avukatımla itirazda bulunacağım. Hukuki yolları kullanacağım. Haksız ve hukuki dayanaktan yoksun bir gerekçe” değerlendirmesinde bulundu. 

BARIŞ BİLDİRİSİNE İMZA ATMIŞTI 

Uluslararası alanda hukuk ve siyaset bilimi alanında master yapan ve üniversitelerde dersler veren Bezwan, Barış için Akademisyenlerin “Bu suça ortak olmuyoruz” başlıklı bildirisine de imza atmıştı. Bezwan’la birlikte Artuklu Üniversitesinde 36 akademisyen hakkında şubat ayında soruşturma açılmıştı. (İstanbulEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Ormanları Savunması: Gerdanlık değil barbarlık!

SONRAKİ HABER

IŞİD emiri polis takibinde direktif yağdırmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...