24 Ağustos 2016 13:50

'Ne gazeteciliğinden bahsediyorsun, memlekette OHAL var'

Mersin'de muhabirlerimizin polis tarafından gözaltına alındığı anlar, görgü tanığı tarafından anlatıldı.

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Mersin

Mersin'de 'Özgürlük Nöbeti' eylemini izleyen Muhabirimiz Cemil Uğur ve Gönüllü Muhabirimiz Halil İbrahim Polat’ın gözaltına alındığı anlarda olay yerinde bulunan bir görgü tanığı yaşananları anlattı.

Mersin'de PKK Lideri Abdullah Öcalan için tutulan "Özgürlük Nöbeti"ne saldıran polis, haber takibi yapan Muhabirimiz Cemil Uğur ve Gönüllü Muhabirimiz Halil İbrahim Polat’ı dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Görgü tanığı yaşananları şöyle anlattı: ‘‘Polis o gün hiçbir uyarı yapmadan kitlenin toplandığı alana biber gazıyla saldırdı. Polisin müdahalesinin ardından kitle sokak aralarına dağıldı. Bu esnada Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat, sokak arasında bulunan bir berber dükkânına sığındı. Ardından bir müddet sonra Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat berber dükkânından ayrıldı ve olay yerine görüntü almak için tekrar geri döndüler. Tam o esnada 2 tane zırhlı araç Cemil ve Halil’in bulunduğu alana tekrar geldi ve biber gazıyla alana tekrar müdahalede bulundu. Bu esnada Cemil ve Halil bir kahvehaneye sığındı. Ardından polis Cemil ve Halil’i takip ederek kahvehanenin önüne geldi. Zırhlı araçtan inen polisler önce Halil İbrahim Polat’ı ardından Cemil Uğur’u gözaltına almaya çalıştı. Bunun üzerine Cemil Uğur basın kartı olduğunu ve haber takibi yapmak için orada bulunduğunu söyledi. Daha sonra polis, Cemil Uğur’a küfürler yağdırarak 'Ne gazeteciliğinden bahsediyorsun memlekette OHAL var' dedi ve ardından Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’ı darbederek gözaltına aldı.’’

Öte yandan soruşturma savcısı, OHAL kararnamesine dayanarak muhabirlerimize 5 gün avukatla görüşme yasağı getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Çiğli’de demokrasi ve laiklik paneli

SONRAKİ HABER

Biden: ABD, müttefiki Türkiye'nin yanındadır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa