23 Ağustos 2016 18:28

Mersin’de Evrensel muhabirlerine gözaltı

Mersin'de 'Özgürlük Nöbeti' eylemini izleyen Evrensel Muhabiri Cemil Uğur ve gönüllü muhabir Halil Polat ve ismi bilinmeyen 2 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Mersin'de Abdullah Öcalan için tutulan "Özgürlük Nöbeti"ne saldıran polis, haber takibi yapan Evrensel Gazetesi muhabiri Cemil Uğur ve gönüllü muhabir Halil Polat'ın da aralarında bulunduğu 4 kişiyi, darp ederek gözaltına aldı. 

Abdullah Öcalan için Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi'nde bulunan Ahmet Kaya Parkı'nda başlatılan "Özgürlük Nöbeti"ne polis saldırdı. Çok sayıda yurttaşın katıldığı nöbette, "İmralı tecridin adı değil. Barışın adı olsun" pankartı asıldı. Erbaneler eşliğinde söylenen ezgilerle nöbet tutan yurttaşların etrafını zırhlı araçlarla ablukaya alan polis, uyarı yapmadan kitleye gaz bombaları ile saldırdı. 

Saldırı esnasında haber takibi yapan Evrensel Gazetesi muhabiri Cemil Uğur ile gönüllü muhabir Halil Polat ve ismi öğrenilemeyen iki kişi daha darp ederek gözaltına alındı. 

Avukatlar Evrensel Muhabiri Cemil Uğur ve gönüllü muhabir Halil Polat'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin TEM’de olduğu; FETÖ’den dolayı çok gözaltılar olduğu için ifadelerinin yarına kalacağı bilgisine ulaştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Belediye başkanı 9 gündür gözaltında

SONRAKİ HABER

Avrupa Gazeteleri: MİT’in Almanya’da 6 bin muhbiri var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...