21 Ağustos 2016 13:16

Çocuklarım şans eseri kurtuldu

Evine yapılan polis baskınında göğsünden vurularak yaralanan Meliha Barutçu, 'Çocuklarım şans eseri kurtuldu' dedi.

Paylaş

Evine yapılan polis baskınında göğsünden vurularak yaralanan Meliha Barutçu, polislerin kafalarına silah dayadığını söyleyerek, "Kızımı götürdüklerinde onlarla birlikte gideceğimi söyleyince ateş ettiler. Evde bulunan diğer çocuklarım şans eseri kurtuldu" dedi.

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren Med Ali Barutçu'nun Muş merkeze bağlı Sunay Mahallesi'ndeki evine yapılan polis baskınında göğsünden vurularak yaralanan anne Meliha Barutçu'nun Muş Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Hayati tehlikeyi atlatan Barutçu, olay günü yaşadıklarını anlattı. Eve baskın düzenleyen polislerin evde bulunan herkesin kafasına silah dayayarak kıpırdamalarına dahi izin vermediğini anlatan Barutçu, "Öğle saatlerinde evimizin dört bir tarafı polisler tarafından kuşatıldı. Kapıyı açar açmaz büyük bir öfkeyle evimize hücum ettiklerini gördük. Kızım Kübra başta olmak üzere hepimizin kafasına silah dayadılar, konuşmamıza dahi fırsat vermediler. Kızımı götürdüklerinde onlarla birlikte gideceğimi söyleyince ateş ettiler. Evde bulanan diğer çocuklarım şans eseri kurşunların hedefi olmayarak kurtuldu" dedi.

Barutçu, iki gündür gözaltında tutulan kızından hiçbir haber alamadığı için endişeli olduğunu da ekledi.

YAŞADIKLARIMIZ KABUL EDİLEMEZ

 Meliha Barutçu’nun eşi Ali Rıza Barutçu da, "Evde olmadığım sırada düzenlenen baskında uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu eşim yaralandı. Bir evde uzun namlulu silahların patlaması akıl almaz bir şey, kabul edilemez” diye tepki gösterdi.  Olay sırasında evine girmesine izin verilmediğini de dile getiren Baruçtu, "İçeride büyük bir suçlu, büyük bir operasyon varmış gibi davranıyorlardı. Kürt halkının bu kadar zulme reva görülmesi kabul edilir bir şey değil. Bize bunu yaşatanlar elbet bir gün hesabını verecekler" diye konuştu.

Kürt halkı söz konusu olduğunda adaletin rafa kaldırıldığını söyleyen Barutçu, “Bu devlette adalet olduğuna inanmıyorum. Şimdiye kadar olanı da rafa kaldırmışlar onun için hiç kimseden şikayetçi olmayacağım” dedi. (Muş/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

33 kişinin cenazesi toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Okul giysisi yine zamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...