20 Ağustos 2016 13:26

KCK'den müzakere açıklaması

KCK yapılan çağrılarına cevap verdiğini belirterek müzakere ile ilgili bir deklarasyon yayınladı.

Paylaş

KCK, Türkiye'de bazı güç odaklarının, Güney Kürdistan'daki bazı dost örgütlerinin ve uluslararası bazı kurumların ve HDP"nin müzakere çağrılarına cevap verdiğini belirterek müzakere ile ilgili bir deklarasyon yayınladı.

Deklarasyonun yoğun bir istek üzerine yapıldığı vurgulanan açıklamada, "Son günlerde bazı devletler, uluslararası alanda sorunların barış içinde çözülmesi doğrultusunda çalışma yürüten kurumlar, Başurê Kurdîstan'daki bazı dost örgütler, Türkiye'de bazı güç odakları, demokrasi güçleri ve HDP'den müzakerelere dönülmesi ve sorunların müzakerelerle çözülmesi yönünde gelen istem ve yapılan açıklamalara ilişkin, tutumumuzu yeniden kamuoyuna açıklama ihtiyacını ortaya çıkarmıştır" denildi. 

KCK deklarasyonunda, Kürt sorununda çözüm için adım atması ve sorunu çözüme kavuşturması gerekenin AKP Hükümeti olduğu ifade edildi.

AKP Hükümetinin bir çözüm politikası geliştirmesi halinde, Kürt sorunu bir ay gibi kısa bir sürede çözüleceği ve Türkiye'ye barış geleceği dile getirilen açıklamada mevcut durumda AKP iktidarı Kürt sorununun çözümü konusunda gerekli iradeye sahip olduğunu ve çözüm için adım atacağını Türkiye halklarına taahhüt etmesi gerektiği ifade edildi.

AKP iktidarının Kürt sorununun çözümü konusunda gerekli iradeye sahip olduğunu ortaya koyması ve çözüm için adım atacağını Türkiye halklarına taahhüt etmesi, HDP'nin de içinde olduğu bir Meclis Heyetinin Abdullah Öcalan’la görüşerek çözüm müzakerelerini hemen başlatma kararını alması ve Öcalan’ın kendi örgütü dahil, parlamento içi ve dışındaki tüm siyasi partiler, Aleviler başta olmak üzere demokratikleşme ve kendi sorunlarının çözümü konusunda görüşü olan topluluklar, sivil toplum örgütleri ve aydınlarla görüşmesine imkan yaratacağını ortaya koyması halinde, KCK olarak atılacak adımlar ve karşılıklı taahhütler çerçevesinde üzerlerine düşen sorumlulukları her bakımdan yerine getirmeye hazır oldukları belirtilen açıklamada. Bunların dayatma ve koşul ileri sürme olmadığı sorunların çözümünde atılması gereken adımlar olduğu bildirildi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Tunceli Üniversitesi'nin adı Munzur olarak değiştirildi

SONRAKİ HABER

‘Bir dahaki görüşe  sağ görür müyüz?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...