17 Ağustos 2016 13:45

Özgür Gündem'in mühürlü binasının önünde protesto eylemi

Özgür Gündem'in kapatılması ve polis baskını, gazete binası önünde yapılan açıklama ile protesto edildi. 

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Özgür Gündem Gazetesi'nin önünde yapılan basın açıklamasına meslek örgütlerinin yanı sıra daha önce nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan gazeteciler, yazarlar ve akademisyenlerle Barış Anneleri de katıldı. Yapılan açıklamanın ardından kitle, ellerindeki gazetelerle İstiklal Caddesi'ne yürüyerek gazetenin dağıtımını yaptı. 

'ÖZGÜR GÜNDEM'İN SESİ OLACAĞIZ'

"Özgür basın susturulamaz", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Özgür gündem yalnız değildir", "Asla boyun epmeyeceğiz" sloganları atıldığ açıklamada "Özgür basın susturulamaz pankartı açıldı. Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Eş Başkanı Hakkı Botan, basın özgürlüğü açısından en alt seviyede olan Türkiye'nin dün yaşananların ardından daha da gerilediğini söyledi. Botan, "Özgür Gündem baskılara boyun eğmeyerek, Musa Anter'in yolundan giderek 'halkların sözü yarım kalmayacak' şiarıyla yoluna devam etimiştir. AKP hükümetinin darbeyi fırsat bilerek özgür basına yönelik kendi darbesini tamamlamaya çalıştığı aşikardır. ÖGC olarak özgür basına yönelik uygulamaları kınıyor çalışanların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Sonuna kadar özgür gündemin yanındayız. Herkesi özgür gündemin sesi olmaya davet ediyoruz" diye konuştu. 

GÖZALTINDAKİ GAZETECİLER MESAJ GÖNDERDİ

ÖHD İstanbul Şube Eş Başkanı Sinan Zincir, gözaltına alınan gazetecilerin gönderdiği mesajı okudu. Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma içerinde bulunan herkese selamlarını gönderen gazetecilerin mesajı şöyle: 

"Özgür basın çalışanları hiç bir baskıya boyun eğmedi, eğmeyecek. Diz çökmeyen bir halkın gazetecileriyiz. Hakikatten hiç bir zaman taviz vermeyeceğiz. Gerçeği yazmak halkımıza, Ape Musa'ya, Gurbetelli Ersöz'e ve basın şehitlerimize borcumuzdur. Bizimle dayanışma içerisinde olan, Özgür Gündem'e sahip çıkan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Boyun eğmeyeceğiz."

Özgür Gündem'in bugünkü sayısını çıkaran Atılım Gazetesi adına da Deniz Bakır konuştu. Bakır, "Özgür basın geleneği büyük baskılara maruz kaldı. Geleneğin parçası olarak Özgür Gündem'le hareket etmekten gurur duyuyoruz onun sesini yükseltmeye devam edeceğiz" dedi. 

(Fotoğraflar. Erdal İmrek)

Daha önce Özgür Gündem'in nöbetçi genel yayın yönetmenliğini yapan Gazeteci Celal Başlangıç, yaşananların basın özgürlüğünün adeta bir fotoğrafı olduğunu söyledi. Başlangıç, "Kepengi indirilmiş, çalışanları yaka paça gözaltına alınmış bir gazetenin önündeyiz. Bu, basın özgürlüğünün fotoğrafıdır. Her seferinde özgür basın küllerinden yeniden doğmuştur. Bundan sonra da böyle olacağına inancım sonsuz" diye konuştu. 

Demokratik İslam Kongresi Kadın Meclisi adına konuşan HDP Milletvekili Hüda Kaya ise "Hakikatin sözü olan bir sesimizi kesen zalimlere karşı dayanışmak amacıyla buradayız. Kınamak kelimesi anlamını yitirmiş durumda. Bizim sesimizi kesemeyecekler. Özgürlüğü yaşamın bir parçası edeceğiz özgür gündemin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu ses burada bitmeyecek. Bugüne kadar katliamlar ve ölümlerle yılmadık. Yılmayacağız." dedi.  

'BİNALAR ONLARIN OLSUN, SOKAKLAR BİZİM'

Özgür Gündem Gazetesi çalışanları da "Binalar onların olsun, sokaklar bizim. Sokaklarda çalışacak, yarın gazetemizi çıkaracağız" dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Atabeyler'in tek tutuklu sanığı Murat Eren tahliye oldu

SONRAKİ HABER

Menbic'de ölen ABD vatandaşı YPG'linin kimliği açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...