11 Mayıs 2012 09:44

Peyzaj mimarları saygı istiyor

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ozan Yılmaz, mesleklerine yeterince saygı ve önem göstermeyen siyasi tutumlara karşı tepkisini dile getirdi. Yılmaz, peyzaj mimarlarının ülkesel planlama sürecine dahil edilmediği bir sistemi yürütenlere, “Ülkemizin doğal-kültürel ve tarihi peyzaj alanlarını biz olmadan nasıl yönetebilir

Peyzaj mimarları saygı istiyor
Paylaş

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ozan Yılmaz, mesleklerine yeterince saygı ve önem göstermeyen siyasi tutumlara karşı tepkisini dile getirdi. Yılmaz, peyzaj mimarlarının ülkesel planlama sürecine dahil edilmediği bir sistemi yürütenlere, “Ülkemizin doğal-kültürel ve tarihi peyzaj alanlarını biz olmadan nasıl yönetebilirsiniz?​” diye sordu.

13 Mayıs “Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü” nedeniyle oda merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, 2/B arazilerinin satışı ve ormanların “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanun Tasarısı” adı altında kentsel dönüşüm uygulamalarına ait temel kararların Başbakanlık-TOKİ İdaresine bağlanmasını eleştirdi. Kentsel alanların, ormanların, yeraltı ve yerüstü kaynakların korunması ve kullanıma açılmasında planlama ve tasarım disiplininde TMMOB Peyzaj Mimarları Odası’nın kaygıları ve önerilerinin dikkate alınması gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, toplumsal gelecek için peyzaj mimarlığının meslek ilkelerine aykırı uygulamalara neden olan yönetim anlayışlarına tepki gösterdi.

“Peyzaj mimarlığı ve mesleğine yeterli saygı ve önemi göstermeyen siyasi tutumlara” seslenen Yılmaz, toplumsal yaşamın bilimsel ve teknik ölçütlerine göre düzenlenmesini savunmaya devam edeceklerini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emek Gençliği üyesine tehdit ve muhbirlik teklifi

SONRAKİ HABER

Eczacılardan isyan mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...