14 Ağustos 2016 16:33

Gazeteci Elî’nin katilleri bulunsun

Rojnews Muhabiri Wedat Hisên Elî’nin kaçırılarak katledilmesine birçok kesimden tepki geldi.

Paylaş

Rojnews Muhabiri Wedat Hisên Elî’nin kaçırılarak katledilmesine birçok kesimden tepki geldi. Federe Kürdistan Parlamentosu’nda grubu bulunan beş parti ortak açıklama yaparak, suçluların derhal yakalanmasını istedi. Federe Kürdistan Bölgesi Gazeteciler Sendikası ve Kürt PEN’de cinayeti kınarken, gazeteci Wedat Hisên Elî’nin kardeşi Mesher Hisen Elî, abisinin bir süredir tehdit altında olduğunu söyledi.

Kürt Yazarlar Birliği (Kürt PEN), Hisên Elî’nin Duhok’ta katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. Olayı şiddetle kınayan Kürt PEN, şu açıklamayı yaptı: “Birçok krizle karşı karşıya olan Kürdistan bölgesi günbegün daha kötü bir duruma giderken, basın özgürlüğü de daraltılmaktadır. Kürdistan bölgesi ilgili kurumlarından talebimiz, bu olayın faillerinin ortaya çıkarılmasına ilişkin ciddi bir çalışma yürütmeleridir.”

GAZETECİLER SENDİKASI’NDAN TEPKİ

Federe Kürdistan Bölgesi Gazeteciler Sendikası Gazeteci Haklarını Koruma ve Basın Özgürlüğü Komisyonu da yaptığı açıklamada, şunları vurguladı: “Gazeteci Wedat Hisên Elî’nin uğradığı bu terör saldırısı gazeteciler ailesinin yaralarının bir kez daha kanattı. Gazetecilerin terör saldırısına uğraması Kürdistanlı gazetecilerin haklarının ve özgürlüklerinin doğrudan çiğnenmesidir. Kürdistan Bölgesi Gazeteciler Sendikası ve Gazeteci Haklarını Koruma ve Basın Özgürlüğü Komisyonu olarak hükümetten, İçişleri Bakanlığından, polis ve asayiş güçlerinden olayın en kısa sürede aydınlatılmasını ve suçluların ortaya çıkarılıp adalete teslim edilmesini istiyoruz.”

5 PARTİ GRUBUNDAN ORTAK AÇIKLAMA

Federe Kürdistan Parlamentosu’nda grubu bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Goran Hareketi, Tevgera İslami (İslami Hareket), Komeleya İslami (İslami Topluluk Partisi) ve Yekgirtuya İslami (İslami Birlik Partisi), Hisên Elî’nin katledilmesine ilişkin ortak açıklama yaptı. Cinayeti kınayan partilerin ortak açıklamasında, şunlar belirtildi: “Gazeteci Wedat Hisên Elî’nin katledilmesini kınıyor ve yaşanan bu olayı insan hakları ve gazetecilerin özgürlük ve haklarına yönelik bir saldırı olarak görüyoruz. Yaşanan bu olay, genel anlamda özgürlüğün ve özelde de ifade özgürlüğünün ciddi bir tehdit altında olduğunu bizlere göstermektedir. Tüm yurttaşların can ve mal güvenliği ve özgürlüklerini korumak hükümetin ilgili kurumlarının görevi ve sorumluluğudur.”

KARDEŞİ: KİMSEYLE BİR SORUNU YOKTU

Gazeteci Hisên Elî’nin kardeşi Mesher Hisên Elî, abisinin katledilmesine ilişkin RojNews’a konuştu. Kardeş Hisên Elî, Wedat’ın görevinin başına giderken 2 sivil araç tarafından kaçırıldığını ve daha sonra katledildiğini söyledi. Mesher Hisên Elî, abisi Wedat’ın bir süredir tehdit altında olduğuna dikkat çekerek, şunları dile getirdi: “Bizde olayın tam olarak nasıl yaşandığını bilmiyoruz. Kardeşim sabah görevinin başına giderken 2 araç tarafından alıkonulup Sêmêlê Ovası’na götürerek burada vahşice işkence yaparak öldürülüyor.” (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kızının ameliyatı için inşaatta çalışmaya başlamıştı

SONRAKİ HABER

Boko Haram kaçırdığı Çibok kızlarının videosunu yayınladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...