13 Ağustos 2016 15:06

Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür tutuklandı

'FETÖ'ye finansal destek sağladığı' iddiasıyla gözaltına alınan, Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür tutuklandı.

Paylaş

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, "FETÖ'ye finansal destek sağladıkları" iddiasıyla Hakan Şükür ile Sakarya'da müteahhitlik yapan babası Selmet Şükür hakkında önceki gün gözaltı kararı verdi. Polis, ABD'de bulunan Hakan Şükür ile babası Selmet Şükür'e ait Adapazarı ve İstanbul'da bulunan evlerde arama yaptı. Selmet Şükür, yapılan aramalara rağmen bulunamadı. Savcılık bunun üzerine, Hakan Şükür ile Selmet Şükür hakkında yakalama kararı aldı.

CUMA NAMAZINDA GÖZALTINA ALINDI

Selmet Şükür'ün dün Adapazarı Salko Camii'nde Cuma namazı kıldığını görenler polisi aradı. Caminin önüne giden polis ekibi Selmet Şükür'ü gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Şekerinin yükselmesi nedeniyle rahatsızlanan Selmet Şükür, gece Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sabaha kadar hastanede tedavi gören Selmet Şükür daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İfadesi alınamayan Selmet Şükür öğle saatlerinde sivil polisler eşliğinde kelepçesiz olarak Sakarya Adliyesi'ne götürüldü.

SELMET ŞÜKÜR TUTUKLANDI

Selmet Şükür, bugün sevk edildiği adliyede sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Selmet Şükür'ün tutuklanmasına karar verdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Selmet Şükür, "FETÖ'ye maddi destek sağlamak" suçundan tutuklanırken, ifadesinde "FETÖ üyeliğini" kabul etmediği öğrenildi. İşyerinde Fethullah Gülen'in 2 kitabı bulunan Selmet Şükür savunmasında, "Ben kimseye para aktarmadım. Terör örgütü üyeliğini kabul etmiyorum. Ben inşaat sektöründeyim, ticaret yapıyorum" dedi.

Selmet Şükür'ün, oğlu Hakan Şükür ile ilgili soruları ise cevapsız bıraktığı öğrenildi.

Hakan Şükür ve Selmet Şükür'ün "FETÖ'ye finansal destek sağladıkları" iddiası üzerine savcılığın başvurusunu inceleyen Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür'ün mal varlığına el konulması kararı vermişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

RojNews Muhabiri Vedat Hisên Ali ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Ermenek'te 35 madenci açlık grevine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...