12 Ağustos 2016 10:52

Tüm Bel Sen: Kamu emekçilerinin fişlenmesi kabul edilemez

Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışanlarına yönelik yaptığı 'FETÖ' anketine tepki gösterdi.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışanlarına yönelik yaptığı 'FETÖ' anketi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü olan Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu yazılı açıklama yaptı. Açıklamada darbe girişiminin fırsata çevrilmek istendiği belirtilerek, kamu emekçilerine yönelik fişlemenin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Hukukun ayaklar altına alındığıı ve kamu emekçilerine yönelik artan bir saldırı dalgası yaşandığının ifade edildiği açıklamada, darbecilerden değil emekçilerden hesap sorulduğu dile getirildi. Sorgulamanın en tepeden başlaması gerektiğinin belirtildiği açıklamada "Binlerce kurum ve kuruluşun hangi cemaatin, çevrenin vb. hizmetinde, denetiminde olduğunu bilmek ve buna göre ilişki kurmak yurttaşların değil, ilgili devlet kurumlarının görev ve sorumluğundadır. Herhangi bir kurumda bir kişinin kendisi, çocukları veya eşi okuduğu, sağlık hizmeti aldığı, çalıştığı, yurdunda kaldığı, bankasına para yatırdığı, vakfından burs aldığı için suçlu ilan edilemez, fişlenip hedef haline getirilemez" denildi.

'OHAL DEĞİL DEMOKRASİ İNŞA EDİLMELİ'

OHAL’e ve cemaatlere karşı laik, sosyal, demokratik bir ülkeyi inşa etme çağrısında bulunulduğu açıklamada şunlar ifade edildi "Anayasa’da belirtilen laik, sosyal hukuk devleti ilkesi gereği ücretsiz ve nitelikli bir şekilde vermesi gereken eğitim, sağlık, yurt (barınma), karşılıksız burslar gibi kamu hizmetlerini cemaatlere havale ederek yurttaşları bunların insafına terk eden hükümetler şimdi de niye bunlara gittin diye emekçilerden hesap sormaya kalkıyor. Bu hususta yapılması gereken devleti yeni cemaatlerle doldurmak değil laikliğe hukukun üstünlüğüne sahip çıkarak OHAL’i değil demokrasiyi inşa etmektir".

Anket ve benzeri uygulamalara son verilmesinin istendiği açıklamada KESK ve Tüm Bel Sen'in bundan sonra da emeğe, iş güvencesine  ve demokrasiye yönelik her türlü saldırıya karşı mücadele etmeye devam edeceği vurgulandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hakan Şükür'ün babası gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Uğur Güç: Gazetecilik suçla eşleştirilmeye çalışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...