11 Ağustos 2016 11:48

TGC: Gözaltındaki dört meslektaşımızı serbest bırakın

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bir açıklama yaparak Diyarbakır’da gözaltına alınan gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Diyarbakır’ın Sur ilçesinde gerçekleşen saldırı olayını takip ederken gözaltına alınan Muhabirlerimiz Hasan Akbaş, Fırat Topal, Serpil Berk ve Serbest Gazeteci Sertaç Kayar’ın serbest bırakılmasını istedi. TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı.

“Diyarbakır’ın Sur ilçesinde On Gözlü Köprü yakınlarında gerçekleşen saldırının ardından olay yerine haber takibi için giden dört gazeteci gözaltına alınmıştır. Gözaltında tutulan Evrensel Gazetesi muhabirleri Hasan Akbaş, Fırat Topal, Serpil Berk ve Serbest Gazeteci Sertaç Kayar’ın avukatlarıyla görüşmeleri de engellenmiş, kıyafetlerinin kriminal incelemeye alındığı öğrenilmiştir. Gazetecilerin kıyafetlerinin böyle bir incelemeye tabi tutulması gazetecilik faaliyetinin yine bir suç olarak görüldüğünü ortaya koymaktadır. Bir kez daha hatırlatıyoruz. Gazetecilik suç değildir. Meslektaşlarımızın gözaltına alınması ve kıyafetlerinin kriminal incelemeye tabi tutulması, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının engellenmesidir. Meslektaşlarımızın en kısa sürede serbest bırakılmasını istiyoruz.”
 

ÖNCEKİ HABER

Çin’de kimya tesislerinde patlama : En az 21 ölü

SONRAKİ HABER

GÖP: OHAL'de yaşananlar alışkanlığa yol açmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...