09 Ağustos 2016 16:49

TBMM Kütüphanesi’ndeki Gülen kitapları kaldırıldı

Darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kütüphanesinde bulunan Fethullah Gülen kitapları katalogdan çıkarıldı.

Paylaş

Evrensel.net’in 7 Ağustos’ta yayınladığı “Bombalanan Meclis’in Kütüphanesi'nde Gülen kitapları” başlıklı haberde, Gülen’in yazdığı kitapların 64 nüshasının TBMM Kütüphanesi’nde bulunduğu belirtilmişti. Haberin yayınlanmasından 2 gün sonra Gülen’in kitapları, Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Müdürlüğü’nün kataloğundan kaldırıldı.  

Gülen'in kendi adıyla ya da Abdülfettah Şahin müstear ismiyle yazdığı; aralarında "Hitap Çiçekleri", "Asrın Getirdiği Tereddütler", "Çağ ve Nesil", "Ölçü ve Yoldaki Işıkları", "Kriterler", "İnancın Gölgesinde", "Kırık Mızrak", "Diriliş Eşiğinde Bir Dünya", "Sonsuz Nur"un da bulunduğu kitapları TBMM Kütüphanesi’nde muhafaza edilmeye devam ediyordu. 

Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kanun hükmünde kararname kapsamında kapatılan Nil, Işık, Kaynak gibi yayınevlerinden basılanların da olduğu kitapların en eski basıma sahip olanı 1974 tarihli "Hitap Çiçekleri”ydi. Gülen'in 2015 ve 2014'te yayınlanan kitapları "Konuşma Zamanı" ve "Bir İ'caz Hecelemesi" de kütüphanede bulunan kitaplar arasındaydı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'ta Sosa idmana çıktı

SONRAKİ HABER

Erdoğan:FETÖ’nün Rusya ile ilişkilere kasdettiği anlaşılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...