09 Ağustos 2016 07:51

Mahkeme gazetecilerin pasaportlarının iptalini istedi 

Mahkeme, Hüseyin Aykol, Eren Keskin, Reyhan Çapan, Ayşe Berktay, Reyhan Hacıoğlu ve Nuray Özdoğan’ın pasaportlarının iptalini istedi.

Paylaş

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, “Terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla yargılanan Özgür Gündem Gazetesi Eski Eş Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol’un pasaportlarının iptal edilmesi için Pasaport Şube Müdürlüğü’ne yazı gönderdi.

Mahkemenin gönderdiği yazıda, 667 Sayılı KHK’nin 5. Maddesi’ne yer alan “Milli güvenlik tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı ya da bunlara irtibatı nedeniyle haklarında idari işlem tesis edilenler ile aynı gerekçeyle haklarında suç soruşturması veya kovuşturması yürütülenler, işlemi yapan kurum ve kuruluşlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirilir, bu bildirim üzerine ilgili pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilir” hükmü uyarınca pasaportların iptal edilmesini talep etti.

Mahkeme, Keskin ve Aykol’un dışında aynı davada yargılanan Özgür Gündem Gazetesi Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan, Özgür Gündem’de yazıları yer alan Aktivist-Yazar Ayşe Berktay ve Reyhan Hacıoğlu ile Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukat Nuray Özdoğan’ın da pasaportları hakkında iptal edilmek üzere yasal işlem başlatılmasını ve sonucunun mahkemeye bildirilmesini istedi.

Avukat Özdoğan’ın pasaportuna, 6 Ağustos günü Viyana’ya seyehat etmek için gittiği Sabiha Gökçen Havaalanı’nda polisler tarafından “kayıp-çalıntı ihbarı var” gerekçesiyle el konulmuş ve zayi kaydının bildirilmesi üzere tekrar pasaportunu teslim alabileceği tebliğ edilmişti. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

DİHA, ANF ve Özgür Gündem Twitter hesabına Türkiye’de engel

SONRAKİ HABER

Genco Erkal, Nazım oyununa OHAL engeline dair açıklama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa