10 Mayıs 2012 09:47

'Sabahat Karataş'ı ben öldürdüm'

Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin, DHKP/C Lideri Dursun Karataş'ın eşini öldürdüğünü itiraf etti. Şahin, "30 yıl 'terörle' mücadele ettim. Karataş'ın eşini operasyonda ben öldürdüm. Şimdi terörden tutukluyum. Takdir yüce mahkemeye ai

'Sabahat Karataş'ı ben öldürdüm'
Paylaş


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 61'i tutuklu 256 sanıklı Ergenekon Davası'nın 179. duruşması görüldü. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada; emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, İbrahim Şahin, Danıştay Saldırısı dosyası sanığı Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 42 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmaya tutuklu sanıklardan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile beraber 19 sanık ise katılmadı.

'KARATAŞ'IN EŞİNİ BEN ÖLDÜRDÜM'

Daha önce Ergenekon davası ile birleştirilen Ermeni cemaati lideri Minas Durmazgüler'e suikast hazırlığına ilişkin dosyasında da yargılanan tutuklu sanık Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin, kendisiyle ilgili iddialara cevap verdi. Şahin, "Bana atılan bu iddialara cevap vermek bile zul kabul ederim" dedi. Savunmasının devamında Garip İrfan Torun'un polis ve savcılıkta verdiği ifadelerinin çelişkili olduğunu öne süren Şahin, "Polis ve savcılıkta beni 1993 yılında tanıdığını söyleyen Torun, mahkemenizde verdiği ifadenizde ise beni 2003 yılında tanıdığını iddia etti. Garip İrfan Torun'un beni bahsettiği tarihlerde tanıması mümkün değildir" dedi. Şahin savunmasının devamında ise, DHKP/C Lideri Dursun Karataş'ın eşini (Sabahat Karataş) ise öldürdüğünü şu sözlerle itiraf etti: "İrfan ile irtibatımı koparttıktan sonra bir komplo sonucu tutuklandım. 4 yıldır tutukluyum. 30 yıl terörle mücadele ettim. Hatta 2 kez yaralandım. DHKP/C Lideri Dursun Karataş'ın eşini operasyonda ben öldürdüm. Şimdi terörden tutukluyum. Takdir yüce mahkemeye aittir." (İstanbul/DİHA)


AYNI GÜN 11 DEV-SOL MİLİTANI YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Sabahat Karataş ve 2 Dev-Sol militanı 17 Nisan 1992 tarihinde İstanbul Bostancı'da bir eve düzenlenen baskın sonrası uzun süren çatışmanın ardından yaşamlarını yitirmişti. İstanbul'da aynı gün polis tarafından Dev-Sol militanlarına yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda Sinan Kukul, Ahmet Fazıl ve Ercüment Özdemir'in de arasında bulunduğu 11 kişi yaşamını yitirmişti. Özel Harekatçı İbrahim Çarkın, daha önce yaptığı açıklamalarda, Dev-Sol militanlarına yönelik yargısız infaz gerçekleştirdiklerini itiraf etmişti.

ÖNCEKİ HABER

RMK’de tersane işçileri grev kararını astı

SONRAKİ HABER

KESK’ten konfederasyonlara grev çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...