03 Ağustos 2016 12:38

Erdoğan'a hakaretten tutuklanan Mehmet Yurtman tahliye oldu

Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Mehmet Yurtman tahliye edildi.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Sosyal medya paylaşımlarında 'Cumhurbaşkanına hakaret ettiği' iddiasıyla tutuklanan Mehmet Yurtman’ın tutukluluğuna yapılan itiraz Adana 2’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi. Ancak Cumhurbaşkanlığından Karaisalı Cumhuriyet Savcılığı’na gelen yazı ile Yurtman’ın tahliye edilmesine karar verildi. Yurtman'ın tahliyesi, ailesi ve arkadaşları tarafından sevinçle karşılandı. Karaisalı Cezaevi’nde bulunan Yurtman'ın önümüzdeki saatlerde serbest bırakılması bekleniyor. 

MAHKEMEYE GÖRE KAÇMA ŞÜPHESİ VE SUÇUN MAHİYETİNİN DEĞİŞME ŞÜPHESİ VARMIŞ 

Tutuklama kararını veren Karaisalı Sulh Ceza Hakimliği’nin kuvvetli suç şüphesi, kaçma şüphesinin bulunması ve suçun mahiyetinin değişebilmesi gibi gerekçelerinin devam ettiğini söyleyen 2’inci Sulh Ceza Hakimliği Yurtman’ın tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.  Kararı doğru bulmadıklarını anlatan Yurtman’ın avukatları karın yeniden incelenmesi için Karaisalı Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuruda bulunmak için harekete geçti. 

KARİKATÜR PAYLAŞTIĞI İÇİN TUTUKLANMIŞTI

15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminin ardından emniyet, sosyal paylaşım sitelerinde darbeden kaynaklı hükümete yönelik eleştirileri araştırmaya başladı. Mehmet Yurtman, herkesin paylaştığı, yayın hayatına devam eden gazete ve karikatür dergilerinin haberlerini ve resimlerini paylaştı. Bu paylaşımların suç olduğu iddiası ile hareket eden Karaisalı Cumhuriyet Savcılığı Mehmet Yurtman’ı ifadeye çağırdı. İfadesinde, paylaşımlarının eleştiri içerikli olduğunu ve hakaret bulunmadığını söylemesine rağmen Yurtman, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve mahkeme tarafından, "kuvvetli suç şüphesi, kaçma şüphesi ve suçun mahiyetinin değişme şüphesi" gerekçesiyle tutuklanmıştı.

ÖNCEKİ HABER

OHAL’e rağmen direniş devam ediyor

SONRAKİ HABER

İzmir'de miting günü: Darbeye ve OHAL’e karşı demokrasi için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...