03.08.2016 18:38

Erdoğan'a hakaretten tutuklanan Mehmet Yurtman tahliye oldu

Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Mehmet Yurtman tahliye edildi.

Erdoğan'a hakaretten tutuklanan Mehmet Yurtman tahliye oldu

Volkan PEKAL
Adana

Sosyal medya paylaşımlarında 'Cumhurbaşkanına hakaret ettiği' iddiasıyla tutuklanan Mehmet Yurtman’ın tutukluluğuna yapılan itiraz Adana 2’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi. Ancak Cumhurbaşkanlığından Karaisalı Cumhuriyet Savcılığı’na gelen yazı ile Yurtman’ın tahliye edilmesine karar verildi. Yurtman'ın tahliyesi, ailesi ve arkadaşları tarafından sevinçle karşılandı. Karaisalı Cezaevi’nde bulunan Yurtman'ın önümüzdeki saatlerde serbest bırakılması bekleniyor. 

MAHKEMEYE GÖRE KAÇMA ŞÜPHESİ VE SUÇUN MAHİYETİNİN DEĞİŞME ŞÜPHESİ VARMIŞ 

Tutuklama kararını veren Karaisalı Sulh Ceza Hakimliği’nin kuvvetli suç şüphesi, kaçma şüphesinin bulunması ve suçun mahiyetinin değişebilmesi gibi gerekçelerinin devam ettiğini söyleyen 2’inci Sulh Ceza Hakimliği Yurtman’ın tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.  Kararı doğru bulmadıklarını anlatan Yurtman’ın avukatları karın yeniden incelenmesi için Karaisalı Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuruda bulunmak için harekete geçti. 

KARİKATÜR PAYLAŞTIĞI İÇİN TUTUKLANMIŞTI

15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminin ardından emniyet, sosyal paylaşım sitelerinde darbeden kaynaklı hükümete yönelik eleştirileri araştırmaya başladı. Mehmet Yurtman, herkesin paylaştığı, yayın hayatına devam eden gazete ve karikatür dergilerinin haberlerini ve resimlerini paylaştı. Bu paylaşımların suç olduğu iddiası ile hareket eden Karaisalı Cumhuriyet Savcılığı Mehmet Yurtman’ı ifadeye çağırdı. İfadesinde, paylaşımlarının eleştiri içerikli olduğunu ve hakaret bulunmadığını söylemesine rağmen Yurtman, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve mahkeme tarafından, "kuvvetli suç şüphesi, kaçma şüphesi ve suçun mahiyetinin değişme şüphesi" gerekçesiyle tutuklanmıştı.

{{286249}}

{{286357}}

{{262622}}

{{286502}}

{{286315}}

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
03.02.2026 17:30

Iğdır’dan yükselen gol yağmuru: Antalyaspor tarihi yenilgiyle kupaya veda etti

Türkiye Kupası B Grubu’nda Alagöz Holding Iğdır FK, sahasında Antalyaspor’u 6-0 mağlup ederek kupanın en farklı galibiyetlerinden birine imza attı.

Iğdır’dan yükselen gol yağmuru: Antalyaspor tarihi yenilgiyle kupaya veda etti

Fotoğraf: AA

04.02.2026 13:08

Çocuğa istismar davasında tartışmalı karar: Sanığa beraat, anneye ceza verildi

Birinci sınıf öğrencisine istismar iddiasıyla yargılanan, sınıf arkadaşının velisi emekli polis A.D. delil yetersizliğinden beraat etti. “Cezanı çekeceksin” diyen anne ceza aldı.

Çocuğa istismar davasında tartışmalı karar: Sanığa beraat, anneye ceza verildi

İçerik yükleniyor...

(https://www.cumhuriyet.com.tr/)
04.02.2026 08:16

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez'den diyalogla çözüm çağrısı

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, diplomasi ve siyasi diyalog çağrısı yaptı; ABD saldırısının 'iz bıraktığını' belirterek görüş ayrılıklarının uluslararası hukuk ve anayasa çerçevesinde ele alınması gerektiğini kaydetti.

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez'den diyalogla çözüm çağrısı

Delcy Rodriguez | Fotoğraf: Wikimedia Commons

04.02.2026 15:55

ÇKS iddiaları Meclis gündeminde: 'Kırıkkale Delice’den pis kokular geliyor'

CHP’li Tahtasız, Delice’de AKP’li İl Genel Meclisi üyesinin, hak sahiplerinin bilgisi dışında tarım arazilerini kendi üzerine ÇKS kaydı yaptırarak milyonlarca lira haksız kazanç sağladığı iddialarını Meclise taşıdı.

ÇKS iddiaları Meclis gündeminde: 'Kırıkkale Delice’den pis kokular geliyor'

Fotoğraf: DHA

04.02.2026 09:47

Çocuklara yönelik cinsel istismar içeriklerini temin edenlere operasyon: 47 gözaltı

İstanbul’da siber suçlarla mücadele ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, çocuklara yönelik cinsel istismar içeriklerini temin ettiği ve dijital ortamda bulundurduğu tespit edilen 47 kişi gözaltına alındı.

Çocuklara yönelik cinsel istismar içeriklerini temin edenlere operasyon: 47 gözaltı

DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!