31 Temmuz 2016 07:44

'Fethullah'ın Copları'nın yazarına saldırı

Fethullah'ın Copları kitabının yazarı gazeteci Zübeyir Kındıra, dün gece 23:00 sularında saldırıya uğradı.

Paylaş

Fethullah'ın Copları kitabının yazarı gazeteci Zübeyir Kındıra, kitabının 17-25 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz darbe girişimini de içeren genişletilmiş baskısını hazırladığı Muğla'ya bağlı Gökova, Akbük'te dün gece 23:00 sularında saldırıya uğradı.

Kitabını kaleme aldığı teknesinin Gökova, Akbük'te bağlı bulunduğu iskelede, gece saat 23: 00 sularında bir botun teknesine çarptığını söyleyen Kındıra saldırı anını, "Ne olduğuna bakmak için bota yöneldiğimde ellerinde demir sopalar ve silah bulunan, daha önce hiç görmediğim 6 kişiyle karşılaştım. Tek bir söz bile etmeden öldüresiye vurmaya başladılar. Yaklaşık yarım saat süren saldırı sırasında içlerinden birinin diğerine, 'Reis, bu o değil mi? Şimdi mi öldüreyim bunu?' dediğini duydum. O sırada diğer teknelerden yardıma gelenler sayesinde saldırganların elinden kurtuldum" diye anlattı.

Çevredekilerin çağırdığı 112 Acil Servis ekiplerinin dahi kendisine yardım etmelerinin saldırganlarca engellendiğini söyleyen Kındıra, sabaha doğru gidebildiği Marmaris Devlet Hastanesi'nde beyin kanaması ve iç kanama şüphesiyle bir süre gözetim altında tutulduğunu aktardı. Jandarmaya ifade veren Kındıra, "Saldırının şahsıma yönelik olduğu açıktır. Bu kişilerin terör örgütü üyesi olduğunu düşünüyorum. Soruşturmanın bu yönde derinleştirilmesini talep ediyorum" dedi.

Saldırının ele başı olduğundan şüphelenilen iki kişinin de aralarında bulunduğu toplam 10 kişi gözaltına alınırken jandarma ekipleri diğer şüphelileri aramayı sürdürüyor.

Kındıra, olayın Akbük'teki iki yerel işletme arasında yaşanan çıkar kavgasıymış gibi gösterilmek istendiğini ancak saldırının amacının kendisine gözdağı vermek olduğunun altını çizdi. “Aynı gün birçok gazete ve televizyon benimle röportaj yaptı. Son ekip gittikten 2 saat sonra, bilgisayarımın başındayken saldırıya uğradım. 8 Ağustos'ta kitabın genişletilmiş baskısının yapılacağını duyurmuştum. Canlı yayınlarda Fethullah Terör Örgütü'nün iç yüzüyle Emniyet'te, MİT'te, TSK'da gizli kalan bazı isimleri tek tek açıklıyordum” diyen Kındıra, “Cemaatin darbe sonrası yeni taktiğini, yeni gizli örgütlenmesini ve bu örgütlenmeyi yapan isimleri deşifre etmeye başladığını da” dile gteirdi. Kındıra, “Amaçları beni susturmak ya da gözdağı vermekti. Daha önce de benzer denemeleri yapmışlardı ancak  saldırının şiddetine bakılırsa bu kez gerçekten tümüyle susturmak istediler' dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanlığı'nda operasyon: 44 gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Tunus’ta hükümet düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...