29 Temmuz 2016 16:54

Serbest bırakılan Gazeteci Bülent Mumay: Bu bir delilikti

Adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen Gazeteci Bülent Mumay adli kontrol şartı uygulanmaksızın serbest bırakıldı. 

Paylaş

Darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen Gazeteci Bülent Mumay, mahkemedeki ilk sorgusunun ardından adli kontrol şartı uygulanmaksızın serbest bırakıldı. Aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 20 gazetecinin ise mahkemede sorguları devam ediyor.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince saat 11.00 sıralarında İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 21 gazeteci, 5 savcı tarafından sorgulanıyor. "Örgütün amaçları doğrultusunda toplumda algı oluşturulup sözde birtakım operasyonlarda halkın tepki göstermesini engellemekle" suçlanan gazetecilere, "Örgütle bağlantınız ne?", "Örgütten talimat alarak mı yazı yazıyorsunuz?", "Neden destekleyen yazılar yazıyorsunuz?" gibi sorular ve sosyal medya paylaşımlarının sorulduğu öğrenildi. Bu arada CHP Milletvekilleri Enis Berberoğlu ve Sezgin Tanrıkulu ile çok sayıda gazeteci destek için adliyede bekledi.

MUMAY: BU TERÖRİST GRUBA BAĞLI HERHANGİ BİR YAYIN ORGANINDA GÖREV ALMADIM

Bülent Mumay'ın savcılık ifadesinde, "Sözkonusu cemaat ile herhangi bir bağlantım yoktur. Bu terörist gruba bağlı herhangi bir yayın organında görev almadım. Benim bağlı olduğum tek kurum Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'dir. Cemaat terör örgütü olarak kabul edilmeden önce 2011 yıllarında cemaatin hazırladığı kumpaslar sonucu gözaltına alınan, tutuklanan arkadaşlarıma destek olan bu yönde yazılar yazan, sosyal medyada paylaşımlarda bulunan bir gazeteciyim" dedi.

"BURADA BULUNMAMIN SEBEBİ MUHALİF KİMLİĞİM"

Sosyal medyadaki paylaşımlarının sorulması üzerine ise Mumay, "Sosyal medya paylaşımlarım, Fethullah Gülen cemaatini destekleyici mahiyette değildir. İçeriğinde herhangi bir suç unsuru yoktur. Ben Fethullah Gülen terör örgütünün medya ayağında bulunma suçlamasını kabul etmiyorum" diye cevap verdi. Silivri Cezaevi önünde tutulan Umut nöbeti hakkında ise Mumay, "Nöbete katılmam tamamen basın özgürlüğüne ve gazetecilik mesleğine destek olmak amacıyla yapılmış bir durumdur" dedi. Muhalif bir gazeteci olduğunu belirten Bülent Mumay, "Bu muhalifliğimi herhangi bir kişi ya da kurum olarak değil, tamamen kendi dünya görüşüm doğrultusunda, demokrasi anlayışım doğrultusunda ifade etmekteyim. Şu an burada bulunmamın sebebinin de bu muhalif kimliğim olduğunu düşünüyorum. FETÖ/ PDY terör örgütüyle herhangi bir bağlantım yoktur. Kesinlikle medya yapılanmasında değilim. Bu anlamda tarafıma isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

MUMAY: BU BİR DELİLİKTİ

Mahkemedeki ilk sorgusunun ardından adli kontrol şartı uygulanmaksızın serbest bırakılan Mumay'ı dışarıda ailesi ve arkadaşları karşıladı. Ağabeyi Cengiz Mumay'a sarılan Bülent Mumay gözyaşlarını tutamadı. Kendisinin ve ailesinin bu süreçte çok üzüldüğünü dile getiren Mumay, "Böyle bir şey ile suçlanacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu bir delilikti. Üç dört gün sevdiklerimizi üzmemize neden oldu. İnşallah diğer meslektaşlarımızın da aynı şekilde suçsuzlukları ortaya çıkar. Özgürlüklerine kavuşurlar. Bu ülkenin aynı hataları tekrar yapmasına gerek yok. Gazeteci tutuklamak doğru bir şey değil. Bu ülke başka hatalar yapsın, aynı hataları tekrarlamasın" dedi.

Öte yandan Nazlı Ilıcak'ın da savcılık ifadesinde suçlamaları reddettiği öğrenildi. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de çatışma: 5 asker öldü, 1 asker kayıp, 8'i yaralı

SONRAKİ HABER

Nazlı Ilıcak ve Büşra Erdal dahil 17 gazeteci tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...