26 Temmuz 2016 08:24

Gazeteci Emin Demir'e 4 yıl ceza verildi

Sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı paylaşımlardan dolayı dava açılan gazeteci Emin Demir’e 4 yıl ceza verildi. 

Paylaş

Mersin'de 31 Mayıs 2016 tarihinde "Örgüt propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve nefrete alenen teşvik" etmek suçlamasıyla tutuklanan serbest gazeteci Emin Demir'in tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Osmaniye Cezaevi'nde bulunan Demir'in SEGBİS sistemiyle ile katıldığı duruşmada, avukatları hazır bulundu. Yapılan kimlik tespitinin ardından söz alarak savunma yapan Demir, "Suç tarihi itibariyle gazetecilik yapıyordum. Ancak bir süreliğine KPSS'ye hazırlandığım için ara verdim" dedi. Demir, iddianamede yer alan sosyal medya paylaşımlarının hepsinin haber sitelerinden alınan paylaşımlar olduğunu belirterek beraatını talep etti. 

Ardından söz alan Demir'in Avukatı Abdulselam Demir de, Demir hakkında takipsizlik kararı verilmesine rağmen arama kararı düzenlendiğini, müvekkili ile ilgili her hangi bir arama olmadığını belirtti. 

Yapılan savunmaların ardından mütalaayı mahkemeye sunan iddia makamı, Demir'in yaptığı paylaşımlar ile propaganda yaptığını belirterek cezalandırmasını talep etti. İddia makamı aynı zamanda Demir'in tutukluluk süresinin göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini istedi. 

Mütalaa ardından söz alan Demir'in avukatlarından Abdulselam Duran ise, müvekkilinin gazeteci olduğu için haberleri paylaştığını vurguladı. Müvekkilinin üzerine atılı suçlamayı işlemediğini belirten Duran, AİHM ve Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin aldığı kararları göz önüne alarak, müvekkilinin beraat etmesini talep etti. 

Mütalaaya ilişkin savunmaların alınmasının ardından karar veren mahkeme heyeti, Demir'e "Örgüt propagandası yapmak" ve bunu basın yayın yolu ile yaymak suçundan 4 yıl ceza verdi. Demir'in tutukluluk süresini göz önünde bulunduran heyet, tahliyesine karar verdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bangladeş’te 9 yaşındaki işçi çocuk işkence ile öldürüldü!

SONRAKİ HABER

‘Darbe girişimi engellendi ancak darbe hukuku devrede!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...