17 Temmuz 2016 19:07

Malatya'da Alevi mahallesine saldırı

Malatya’da Alevilerin yaşadığı Paşaköşkü Mahallesi'nde dün geceden bu yana provokasyon girişimleri sürüyor. 

Paylaş

Malatya’da sokağa çıkan grupların, Alevilerin çoğunlukta yaşadığı Paşaköşkü Mahallesi'ne yönelik saldırı girişimleri devam ediyor. Araçlarla gün boyu mahallelilere hakaret edip provokasyon girişiminde bulunan grup, ilerleyen saatlerde mahalleye saldırdı. Saldırganlara, cami önünde toplanan mahallelilerin karşılık vermesi üzerine arbede yaşandı.

Gün boyu yaşanan küçük gruplar halindeki saldırıların artması üzerine mahalleli de toplanarak saldırılara karşı nöbet tutmaya başladı ve saldırganları kovaladı. Polis nöbet tutan kitleye ilk önce gaz atıp dağıtmaya çalıştı fakat mahalleli dağılmadı. 

Daha sonra Emeksiz Meydanı'nda toplanan ve başlarında yeşil bandana olan yaklaşık 300 kişilik grup mahalleye girmeye çalıştı. Bunun üzerine polis havaya ateş ederek saldırıyı engelledi. Polis nöbet tutan mahallelinin dağılmasını isteyince orada bulunan kurum temsilcileri polisin mahallenin giriş çıkışına bariyer kurması halinde dağılacağını söyledi. Bunun üzerine polis mahallenin giriş çıkışlarını barikatlarla kapattı. Daha sonra olay yerine Valinin gelmesiyle birlikte mahalleye saldırıya gelen grup dağıldı. Şu anda mahalle sakin. Ancak Zaviye Mahallesi'ne araçlarla gelen kişilerin slogan attığı bildiriliyor.  (Malatya/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Montaj ilkesini bozan fotoğraflar

SONRAKİ HABER

Agatha Christie’nin usta kaleminden: Listerdale’in Gizemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...