07 Mayıs 2012 09:36

‘tutsakgündem’ yayına başladı

Kürt basını üzerindeki baskı ve tutuklamalara dikkat çekmek amacıyla kurulan, ‘tutsakgundem.com’ internet sitesi yayın hayatına başladı. Kürt basın geleneği üzerine yoğunlaşan baskı, şiddet, sansür, ceza ve tutuklamalara dikkat çekmek ve tutuklu bulunan 100’ün üzerinde Kürt basın çalışanlarıyla daya

‘tutsakgündem’ yayına başladı
Paylaş

Kürt basını üzerindeki baskı ve tutuklamalara dikkat çekmek amacıyla kurulan, ‘tutsakgundem.com’ internet sitesi yayın hayatına başladı. Kürt basın geleneği üzerine yoğunlaşan baskı, şiddet, sansür, ceza ve tutuklamalara dikkat çekmek ve tutuklu bulunan 100’ün üzerinde Kürt basın çalışanlarıyla dayanışma amacıyla yayına başlayan sitede, tutuklu gazetecilerin özgeçmişlerine, ne zaman hangi gerekçeyle tutuklanıp, hangi cezaevinde olduklarına dair bilgiler yer alıyor. Bunların yanı sıra, tutuklu gazetecilerin cezaevinden gönderdikleri haber, yorum ve analizler, onlara ilişkin basında çıkan haberler ve köşe yazılarına da sitede yer verilecek. Türkiye’de Kürt basınının uğradığı haksızlıklar ve keyfi uygulamalara da yer verilecek sitede, uluslararası basın kuruluşlarıyla da birlikte proje ve görüş alışverişinde bulunulacak. Şimdilik Türkçe yayın yapan sitede İngilizce ve Kürtçe de olacak.

BASINA DOĞRU İLETİLMESİ AMACIYLA KURDUK

Siteye ilişkin bilgi aktaran Özgür Gündem Gazetesi editörlerinden Mehmet Gelturan, 70’in üzerinde arkadaşlarının tutuklu olduğunu son olarak Kürt basınına yönelik 20 Aralık 2011’de düzenlenen operasyonda 35 gazetecinin tutuklandığını hatırlatarak, Kürt basınının yaşadıklarını gözler önüne sermek istediklerini söyledi. Türkiye’de 106 tutuklu gazeteci olduğunu ancak bu gazetecilerin durumunu gündeme getiren yayın organlarının da olmadığını belirten Gelturan, “Türkiye kamuoyunda ve uluslararası alanda tutuklu arkadaşlarımıza ve Türkiye’de tutuklu gazetecilere ilişkin bilgi akışının daha sağlıklı akmasını istedik. Arkadaşlarımızın durumlarının basına doğru iletilmesi amacıyla da bu siteyi kurduk” dedi. Sitede, “Basından” başlıklı bölümde, tutuklu gazetecilere ilişkin yazılar, yorum ve analizlere yer verileceğini belirten Gelturan, gazetecilerin, yazarların gönderdikleri yazıları ve kendi köşelerinde dile getireceklerini siteye koyacaklarını aktardı.
(İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

75 işçinin davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Red Kit İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...