14 Temmuz 2016 06:53

WhatsApp mesajları delil olarak kullanılamaz

Bilişim Uzmanı Adem Taşkaya, WhatsApp mesajları ile ilgili olarak halen devam eden davaları da etkileyebilecek bir açıklama yaptı.

Paylaş

WhatsApp'ın internet sitesinde güvenlikle ilgili olarak, "Mesajlarınız sizin kontrolünüzde olmalı. İşte bu nedenle, mesajlarınızı ilettikten sonra WhatsApp bunları sunucularında tutmaz. Zaten uçtan uca şifreleme, WhatsApp ve diğer kişiler bunları okuyamaz demektir" deniliyor.

Bu açıklama, sunucuda mesaj kaydı tutulmadığını ve üçüncü kişilerin bu kayıtlara ulaşamayacağı, çünkü mesaj ulaştığı an mesajların depolanmayarak silindiği belirtiliyor.

Özellikle boşanma, hakaret gibi davalarda mahkemelere sunulan WhatsApp yazışma kayıtlarının delil niteliğinde değerlendirildiğini hatırlatan Taşkaya, "Bu yazışma kayıtlarını mahkeme olarak talep etseniz bile bu veriler mahkemeye sunulmayacaktır. Çünkü kayıt tutulmamaktadır" dedi.

Taşkaya, mesaj kayıtları sunucuda tutulmadığı için, mesaj içeriklerinin kolayca değiştirilerek manüpile edilebileceğine, suç uydurma ve delil karartma durumlarının ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demokrasi güçlerinin en geniş birliği oluşturulmalı

SONRAKİ HABER

Pokemon avcıları, Yargıtay'a bile girmeye kalkışmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...