13 Temmuz 2016 07:30

Cezaevinde yazılan kitap yazara verilmedi!

Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi idaresi, mahpus Muhammet Akyol'un kaleme aldığı "Güle Gözyaşı Düşünce" kitabı "sakıncalı" bularak kendisine vermedi.

Paylaş

Adı sürekli hak ihlalleri ile gündemde olan Tekirdağ 2 No'lu Cezaevi yeni bir skandala imza attı. Mahpus Muhammet Akyol'un cezaevinde kaleme aldığı ve Ceylan Yayınları'ndan çıkan "Güle Gözyaşı Düşünce" adlı kitabı kendisine teslim edilmedi. Cezaevi idaresi, "sakıncalı" bulup Akyol'a teslim etmediği kitap hakkında da "silahlı örgütüne katılımları özendirici ifadelere yer verildiği, örgüte militan ve sempatizan kazandırma gayreti içinde olduğu, örgütün gerçekleştirmiş olduğu örgütsel eylemlerden övgüyle bahsedildiği" değerlendirmesinde bulundu. 

Yazdığı kitabın kendisine verilmemesini yazdığı mektupla değerlendiren Akyol, kitabın 19 gün boyunca cezaevi idaresi tarafından tutulduğunu ardından Eğitim Kurulu kararı ile kendisine verilmediğini söyledi. Kitabı cezaevinde yazdığını ve yayınevine de cezaevinden gönderdiğini vurgulayan Akyol, o dönem yayınevi ile arasında yazışmalarının engellenmediğini belirterek, kitap basıldıktan sonra kendisine teslim edilmemesinin ise keyfi bir uygulama olarak değerlendirdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

AYM'ye 10 Ekim katliamı başvurusu

SONRAKİ HABER

Yeni başbakanla eski politikalara devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...