12 Temmuz 2016 12:39

Siz Pokemon peşinde koşarken, Pokemon sizi izleyebilir!

Türkiye'de yayına girmediği için Google Play dışındaki kaynaklardan inriddiğiniz Pokemon GO oyunundaki açıklar sayesinde hackerlar sizi izleyebilir.

Paylaş

Akıllı telefonlar için geliştirilen sanal gerçeklik oyunu Pokemon GO, yayınlanmasının hemen ardından tüm dünyada ve Türkiye’de büyük ilgi gördü ve görmeye devam ediyor. Ancak Google Play dışındaki site ve uygulama dükkanlarından yüklenen aplikasyonlarda geniş güvenlik açıkları söz konusu. Bu açıklar sayesinde hackerler, haberiniz olmadan telefonunuzun ön ve arka kameralarını kullanabilir, SMS’lerinizi okuyabilir, kayıtlı telefon numaralarınıza ulaşabilir ve cihazınızın mikrofonunu açarak konuşmalarınızı dinleyebilirler.

Pokemon GO oyunu şimdilik iOS ve Android sistemleri için Google Play ve Apple Store’da yalnızca Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD’de resmi olarak yayınlandı. Ancak oyuna ulaşılabilen ve indirilebilen pek çok başka site var. Türkiye dahil pek çok ülkedeki kullanıcılar, bu kaynaklardan Pokemon GO’yu indiriyor.

Bu tür kaynaklardan uygulamalar yüklenirken, hiç farkına varmadan, telefon ya da tabletlerde siber suçluların sızabileceği arka kapılar açık bırakılabiliyor. Bu açıklıklardan faydalanan siber suçlular, bilgilerinize ulaşabilir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mısır, İsrail’den ne istiyor?

SONRAKİ HABER

'Soruşturmalar ve açığa almalar son bulsun'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...