11 Temmuz 2016 17:56

Dikkat: Pokemon Go, Google hesabınızda tam yetkiye sahip

Pokemon çizgi filminin mobil oyunu çıktı. Ancak oyunun iOS versiyonunun kullanıcının Google hesabı üzerinde tam yetkiye sahip olması tepki çekti.

Paylaş

Bir dönemin ünlü çizgi filmi Pokemon'un iOS ve Android platformları için yayınlanan oyunu, henüz 3 ülkede yayınlanmasına rağmen milyonlarca kişi tarafından oynanmaya başladı. Super Mario ve Zelda isimli oyunların yapımcısı Nintendo tarafından geliştirilen Pokemon Go henüz Türkiye'de yayınlanmadı ancak farklı yöntemlerle yüklenebiliyor.

Artırılmış gerçekliğe dayanan oyunda Pokemon karakterleri, mobil cihazların kamerası vasıtasıyla gerçek dünyada görünüyor. Oyunun birincil hedefi hareket ederek Pokemon karakterleri yakalamak. Evde, işyerinde, okulda, metroda, alışveriş merkezinde kısacası her yerde bir sanal karaktere rastlayıp ona sahip olabilirsiniz.

Sonrasında tıpkı çizgi filmde olduğu gibi Pokemon karakterlerinizi eğitip, rakiplerinizle savaşa girebiliyorsunuz. Yalnız ilk 5 kademe boyunca karakter toplamanız gerekiyor. Bu süreçte rakiplerinize herhangi bir sataşmaya izin verilmiyor.

Oyun henüz Türkiye'de kullanıma sunulmadı ancak Android kullanıcıları kolaylıkla indirebiliyor. Bunun için tek yapmak gereken oyunun APK dosyasını internetten üzerinden indirerek telefona kurmak. Bildiğimiz üzere Android açık kaynak bir işletim sistemi ve dışarıdan uygulama kurulmasına izin veriyor. Lakin iOS'ta bunu yapmak maalesef imkansız.

Diğer taraftan oyunun olumlu ve olumsuz yönlerinin olduğu konuşuluyor. Örneğin insanlar yeni karakter yakalamak için sürekli hareket ediyor, yürüyor, bisiklete biniyor. Bu, insanları harekete teşvik ettiği için olumlu görünüyor. Lakin karakter yakalayacağım diye yolda yürürken sürekli telefona bakmak ise oldukça tehlikeli. Hatta Avustralya polisi bu konuda insanlara uyarıda bulunuyor.

iOS VERSİYONUNDAKİ GOOGLE YETKİSİ TARTIŞMA YARATTI

Oyunun bir diğer olumsuz yanı ise iOS versiyonunda sahip olduğu yetkiyle ilgili. Pokemon Go oyununu Google hesabıyla oynamak isteyen iOS kullanıcıları, Nintendo'ya hesapları üzerine tam yetki veriyor. Oyuna başladıktan sonra bu yetkiyi sınırlamak ya da Google hesabını devreden çıkarmak istediğinizde ise oyunda elde ettiğiniz tüm ilerlemeyi kaybetmek zorunda kalıyorsunuz. Pokemon Go'yu oynayabilmek için böyle geniş çaplı bir yetkiye gerek olmadığını ifade eden iOS kullanıcıları, Nintendo'nun bu konuda bir düzenleme yapmasını istiyorlar. (DIŞ HABERLER) 

ÖNCEKİ HABER

Srebrenitsa’dan 21 yıl sonra, 127 cenaze daha defnedildi

SONRAKİ HABER

GBT yapıp gözaltına aldılar, ‘Kimliğin bizde değil’ dediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...