07 Mayıs 2012 02:39

Bu koşullarda nitelikli hizmet mümkün değil

AYDIN Tabip Odasının yeni  yönetimi Forum AVM de bulunan Sir Winston Tea Hous’ta basın mensuplarıyla bir araya gelerek sağlık alanında yaşananları ve önümüzdeki süreçte yapacakları projeleri paylaştı.Oda başkanı Dr. Eralp Atay şu ana kadar TTB olarak öngörüde bulundukları her şeyin hayata geçtiğini bu durumu

Bu koşullarda nitelikli hizmet mümkün değil
Paylaş

AYDIN Tabip Odasının yeni  yönetimi Forum AVM de bulunan Sir Winston Tea Hous’ta basın mensuplarıyla bir araya gelerek sağlık alanında yaşananları ve önümüzdeki süreçte yapacakları projeleri paylaştı.

Oda başkanı Dr. Eralp Atay şu ana kadar TTB olarak öngörüde bulundukları her şeyin hayata geçtiğini bu durumun  kendilerini mutlu etmediğini sağlıktaki yıkımın devam edeceğini ve buna karşı mücadelenin daha da artırılması gerektiğini vurguladı.

Atay, “Önümüzdeki dönemde gündeme gelecek, çokça konuşacağımız birkaç konu var. Bunlar Kamu Hastane Birlikleri Yasası, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet, emeklilik ve Sağlık Hakkı Meclisleri. Sağlık Hakkı Meclislerini önemsiyoruz. Sağlığın bir hak olduğunu savunuyoruz, savunmaya da devam edeceğiz. Sağlığın piyasa koşullarına terk edilip alınır satılır bir mal haline getirilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Sağlık hakkının daha da geriletileceğini vurgulayan Atay cepten ödemelerin artmasının yanı sıra oluşturulan bu koşullarda nitelikli bir sağlık hizmetinden bahsetmenin mümkün olamayacağını aktardı.
Sağlık çalışanlarının çok mutsuz ve umutsuz olduğunu söyleyen Atay, özel sağlık sektöründe çalışan arkadaşlarının daha da sıkıntılı olduğunu, SGK tehdidiyle karşı karşıya bulunduklarını daha üç hafta önce Ankara’da bir tıp merkezinde 19 hekimin bir gecede işini kaybettiğini, sabah işe geldiklerinde kadronuz satıldı haberiyle karşılaştıklarını hatırlattı. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Turgut Özal’ın idamlarla ilgili mektubu ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Hekimler ‘şiddet’in peşini bırakmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa